Korkudan yemin bozana kefaret gerekir mi

Question

Yemini bozma
14 yaşında üzüntü ve korkudan yemin ettim ama kefaret veremiyorum oruç tutamıyorum şimdi 16 yaşımdayım bi gelirim yok ne yapmalıyım ?

Cevap:

Ettiğiniz yeminden dolayı maddi anlamda kefaret ödeyemiyorsanız her bir kefaret için 3 gün peş peşe oruç tutarsınız.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

    0
    2025-02-16T18:59:43+03:00

    İslam hukukuna göre, korkudan dolayı yemin bozmak durumunda kalan bir kişinin kefaret ödemesi gerekir. Korku, bir kişinin istemeden yeminini bozmasına neden olabilecek bir durumdur. Bu durumda, kişinin yeminini bozmaması için en iyi çözüm, yeminini tutmaktır, ancak bu mümkün olmadığında kefaret gereklidir.

    Yemin kefareti, kişinin yemini bozulduğunda yapması gereken bir cezadır ve bu da üç seçenekten biriyle yerine getirilir:

    On fakiri doyurmak: Her bir fakiri bir öğün yemekle doyurmak gerekir.
    On fakiri giydirmek: Her bir fakire kıyafet vermek gerekir.
    Bir köle özgürlüğüne kavuşturmak: Eğer bu seçenek mümkünse, bir köleyi özgürlüğüne kavuşturmak gereklidir.
    Bu seçeneklerden biri yerine getirilerek yemin kefareti yapılmış olur. Eğer bu seçeneklerin hiçbiri mümkün değilse, o zaman oruç tutmak (3 gün) da kefaret olarak kabul edilebilir.

    Yine de, her durumda bir alim veya dini liderle istişare etmek, konu hakkında daha doğru bir rehberlik sağlayabilir.

Cevapla