İçki içen namaz kılamaz mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Alkol içince namaz kılamıyor muyum ? içki içen namaz kılabilir mi sorularla islamiyet

Selamın Aleykum, ben normalde 5 vakit namaz kılan 15 yaşında bir erkeğim. Bugün arkadaşlarla takılırken ısrar ettikleri için 1 bardak bira içtim. Sonra alkol içenin 40 gün namazı kabul olmuyor dedi arkadaşım. Benim haberim yoktu bu durumdan, şimdi ben 40 gün cünüp mü ve namazım kabul olmuyor mu ?

 


İslam’da içki içen namaz kılabilir Yeter ki sarhoşluğu geçsin.

İçki kötülüklerin anasıdır bütün kötülükler içkiden haklı uyuşturan diğer maddelerden meydana gelirler.

İçkiden şiddetle uzak duralım Allahu Teala’nın verdiği aklı sarhoş edici maddeler örtmeyelim.

içki içenin 40 gün namazı kabul olmaz lafı dini değildir halk arasında meşhurdur herkes kullanır fakat 41 namaz kılamaz hükmü yoktur.

İçki içip harama düşen bir Müslüman sarhoşluğu geçince ağzını yıkar abdestini alır namazını kılar

Answers ( 1 )

    0
    2021-08-02T06:17:25+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İçki içen bir kimse namaz kılabilir. Fakat namaz kılabilmesi için sarhoşluk halinin geçmesi gerekir, ne dediğini ne okuduğunu bilmesi gerekmektedir. İçki içip harama düşen bir Müslüman sarhoşluğu geçince ağzını yıkar abdestini alır namazını kılar.

    İçkiden, sarhoş edici her şeyden müslüman mzak durmalıdır. Çünkü bunlar Rabbimiz (cc)’un haram kıldığı şeylerdir.

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da alkol tüketmek yasak (haram) kabul edilir. Şiddetle tavsiye edilmez ve büyük bir günah olarak kabul edilir. Alkol tüketimi, kişinin namaz da dahil olmak üzere ibadetleri gereği gibi yerine getirme yeteneğini etkiler.

    Bir kişi sarhoş olduğunda veya alkolün etkisi altında olduğunda, zihinsel ve fiziksel durumu bozulur. Dua, kişinin berraklık, dikkat ve konsantrasyon halinde olmasını gerektirir. Bu nedenle, içki içen ve sarhoş olan kimse, ayık oluncaya kadar namazı sahih ve kabul olunmaz.

    İslam’ın alkol tüketen veya başka günahlar işleyen kişileri tövbe etmeye, af dilemeye ve bu eylemleri tekrarlamaktan kaçınmaya teşvik ettiğini belirtmek önemlidir. Af dilemek ve sarhoş edici maddelerden uzak durmak için çaba sarf etmek, manevi büyümeye ve İslami ilkelere bağlı kalmaya yönelik çok önemli adımlardır.

    İçki içen kimse, ayık oluncaya ve abdestini (abdestini) alıncaya kadar namazdan kaçınmalıdır. Af dilemek ve alkolden uzak durmak için samimi bir taahhütte bulunmak, kişinin ruhi esenliği için çok önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla