Günahımızı bir başkasına anlatmak

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

“Günahlarını açıklayanlar hariç bütün (samimi tövbe eden) insanlar affedilmiştir. İnsanlardan birisi geceleyin bir günah işler, Allah Teâlâ günahını örtmüştür. Ancak, sabaha çıkınca Allah Teâlâ’nın örttüğü perdeye açar ve günahını (insanlara) anlatırsa, işte bu affedilmez.”

bu ayete dayanarak anlıyoruz ki günahımızı başkasına söylersek günahımız affedilmeyecek peki biz bunu yeni öğrendiysek ve günahlarımızdan bazılarını bir başkaları biliyor ise tevbe etsekte kesinlikle affedilmeyecek miyiz ? bunu yeni öğrenen birisi için



Günah ne olursa olsun Nasuh tövbe edilirse günah affolur bu temel bir kuraldır
hadis ve ayetlerde geçen ifade bir tehdittir yani tövbe etmesi çok zorlaşır
Neticede nice açıktan günah işleyenlere tövbe nasip olmuyor



Yüce yaratıcımız bizlere akıl ve irade vererek, bizleri diğer varlıklardan üstün yaratmıştır. Bizleri işlemiş olduğumuz amellerimizden sorumlu kılmıştır. Amellerimizden hesaba çekileceğimizi bildirmiştir. İyi amellerin karşılığı sevap, kötü amellerin karşılığı ise cezadır. Cenabı Allah’ın Emirlerini yerine getirip, Yasaklarının da kaçınmak her müminin en asli görevidir Müslüman Allah’ın emirlerini yerine getirmez, yasaklarından kaçınmazsa. ve nefsinin kötü arzularına kapılırsa günah işlemiş olur. Günah ise Allah’ın kudret ve azametine karşı bir isyandır. Bir kimse nefsi arzularına engel olmaz ve günah işlerse yüce rabbimiz bunun için bir kurtuluş yolu göstermiştir. Bunun yolunda işlenen günahtan pişman olmak ve cenabı Allah’tan af dilemektir. Peygamber (SAV) “Her insan günah işleyebilir,  günah işleyenlerin en hayırlısı İşlediği günaha pişman olup tövbe edenlerdir”  buyurmuştur.,3

 

 

Dinde Samimiyet Nedir Kısaca

Answer ( 1 )

    0
    2023-05-07T15:04:43+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, mahremiyet ihlali ve potansiyel bir utanç veya utanç kaynağı olarak görüldüğü için, kişinin kendi günahlarını başkalarına ifşa etmesi genellikle günah olarak kabul edilir. Aynı şekilde, başkasının günahlarını izinsiz ifşa etmek de mahremiyet haklarını ihlal ettiği ve itibarına veya ilişkilerine zarar verebileceği için günah olarak kabul edilir.

    Ancak, bu kuralın bazı istisnaları olabilir. Örneğin, biri günahlarından nasıl tövbe etmesi gerektiği konusunda rehberlik veya tavsiye istiyorsa, bir din alimi veya danışmanla gizli olarak konuşmak uygun olabilir. Benzer şekilde, bir kimse hırsızlık veya zina gibi başkalarına zarar veren veya İslami kanunları çiğneyen bir günah işlemişse, daha fazla zarar görmesini veya suç işlemesini önlemek için günahı uygun makamlara bildirmek gerekebilir.

    Genel olarak, günahlar hakkında bilgi paylaşmanın olası sonuçlarına dikkat etmek ve İslami saygı, mahremiyet ve merhamet ilkelerine uygun hareket etmek önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla