Evlilik öncesi ve sonrasında yaşanan sorunlar

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Evlilik öncesi ve sonrasında yaşanan sorunlar

Evlilik oncesi ve sonrasinda yasanan sorunlar

MERHABA,BENİM ANLATACAKLARIM BİRAZ UZUN KUSURA BAKMAYIN ŞİMDİDEN HAKKINIZI HELAL EDİN.2 yıl biri ile konuştum.sevdim aşık oldum ve mantığıma da uyuyodu 6 ay önce evlendik.Gelenek ve göreneklerimize göre tarafların ev kurmalarında bazı işleri kız tarafı yapar bazı işleri erkek tarafı yapar.Ama bizim öyle olmadı.Her şeyi eşim ve ben (ama çoğunlukla ben)yaptık.Eşimin ailesinin durumu normaldi bnm ailem gibi memur ailesiydi.Durumları yok değildi yani.Ama herşeyi biz yaptık maddi manevi.Bu durum zoruma gidiyodu ama aile saadetim için sustum eşimi sevdiğim için sustum dünya malı bişey olmaz bunun için kötü olmayayım dedim sustum.Düğün salonundan tutunda kendi sandığımdan perdemden halımdan kap kacak herşeyi ben aldım.Koltuk takımı masa makineler her şey..Eşim de sadece taksitlerin ödenmesine yardımcı oluyodu.Bi bayan olarak çoğunluk yük benim üstümdeydi.Evlendikten sonra bir de araba aldım.Önceden biriktirdiklerimi de verdim araba için.Ama şimdilerde nefsime yenik düşüyorum niye hep ben hep ben diyorum.Namazlı niyazlı insandım.Şimdi namaz kılamaz oldum .Eşimle de huzurumuz bozuldu.Çünkü ben bunları yapmama rağmen hiç bir zaman üstünlük taslamadım.Ama eşim bana üstünlük taslamaya çalışıyor erkeklik taslamaya çalışıyor.Niye geçim görevi erkeğe verilmesine rağmen bana imkanlar sunmadığı halde erkeklik taslıyor diye soruyorum kendi kendime.Eşimin ailesi bana hiçbişey yapmamalarına rağmen benden gelinlik bekliyorlar.kendi kendimi yiyip bitiriyorum.bu arada bnm annem babam yok.babamdan aldığım dul yetim aylığımla yaptım herşeyimi.bu haksızlık değil mi bana.mevzu çok uzun da burda kıs akesmek zorundayım.Lütfen bi tavsiye …..Yoksa ben kendi kendimi yiyip bitireceğim..


merhabalar kardeşim,söze nasıl başlamalı bilemiyorum biz nerde hata yapıyoruz yaşanan olaylardan nasıl ders çıkarmalıyız.bazen kader dersin bazen hata dersin bazen aşk dersin ne dersek diyelim ama okumuyor ve araştırmıyoruz nasıl bir evlilik nasıl bir eş nasıl bir hayat diye kendimizi geliştirmiyoruz.sizin burda kabahatiniz olmayabilir siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapmışsınız zaten lakin iki yıl konuştuğunuz bir insanı tanımak yeterli bir zaman.ve bu anlattığınız durumları mutlaka konuşmuş olmanız gerekirdi.eşinizin islami hassasiyetleri eşe nasıl davranılır hakları nelerdir benim görevlerim nelerdir gibi konulardan uzak olsa gerek şayet bunları bilseydi kendinden utanır daha dikkatli davranır tüm yükü size yüklemezdi diye düşünüyorum.işte burda yine hadisi şerif devreye giriyor hani derdi ya Allah resulü evlilikte dindar olanı seçin ama nasıl dindar buda konuşulur.namazlarınızı asla terketmeyin zaten tek sığınağımız olan bu eylemden vazgeceresek bittiğimizin manasıdır bu.tavşan dağa kızmış dağın haberi olmamış,bizim birine olan öfke ve kızgınlığımız ibadetleri terkederek yatışmaz bilakis dahada boşuığa düşeriz.size tavsiyem eşinizle bunları yazdığınız gibi daha detaylı bir biçimde konuşun bazen konuşmak çare olmayabilir kağıda dökmek daha etkili olabilir.bir mektup şeklinde yazın ve başucuna koyun nasıl davranması gerektiğini güzel bir dille hatta ayet ve hadislerle anlatmaya çalışın umarım bir faydası olur Allaha emanet olun

BENZER KONULAR:

Answers ( 3 )

  1. Soru avatarı
    0
    2021-12-08T20:21:19+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    S.a hocam ben 24 yaşındayım evlenmek istiorum ve 1 senedir konuştuğum birisi var istemiyor tanımadan ön yargı ile yaklaşıyor evi olacak arabası olacak gibi şeyler söylüyor ve beni zor şartlara sürüklüyor sürekli beddu ediyor bana ama benm ne istedgim kendileri için önemi yok bu olaylardan artık psikolojim bozuldu konuştuğum kişi kötü birisi değil çok şükür maddi olarak evet ev yok ama herşey ev araba değil bunuda biliyoruz annem bunlara önem veriyor beni çok zor durumlara sokuyor sizce ne yapmam lazım?

  2. Soru avatarı
    0
    2021-12-28T09:44:44+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hayırlı aksamlar bir sorum olacaktı hocam 7 yıla girdik evlilik istediğim adamla annesi bir türlü kendi nefsinden dolayı kabul etmiyor bu geçen yaz benimle hep konuştu gelcez kızim altın su kadar bilmem şu kadr kaç defa benimle konuştu oyaladı sonrada istemedi bende halen dualarımda ısrarcıyım hakkına girmiş olmuyor mu annesi sebebi de yok olsa amenna

  3. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam, evlilik kurumunu önemseyen bir dindir ve evlilikte yaşanan sorunların çözümüne dair rehberlik sunar. Evlilik öncesi ve sonrasında yaşanan sorunların ele alınması ve çözüm bulunması için İslam’ın bazı prensipleri vardır.

    Evlilik Öncesi Sorunlar:

    1. İslam, evlilik öncesinde helal yollarla tanışmayı ve iletişimi teşvik eder. Nikah öncesi ilişkiler, evlilik dışı cinsel ilişkiler veya ahlaki olmayan davranışlar İslam’a göre haramdır.
    2. Evlilik öncesinde, iki tarafın birbirini tanıma sürecinde dürüstlük, açıklık ve iletişim önemlidir. İslam, adayların birbirlerine karşı dürüst ve açık olmalarını, niyetlerini ve beklentilerini ifade etmelerini öğütler.
    3. Evlilik öncesi dini ve ahlaki değerlerin paylaşılması, uyumun sağlanması ve ortak bir gelecek hedefinin belirlenmesi önemlidir. Bu konuda birbirini tamamlayan eşler seçmeye özen gösterilmelidir.

    Evlilik Sonrası Sorunlar:

    1. İslam, evlilikte karşılıklı sevgi, saygı, anlayış ve sabrın önemini vurgular. Evlilikte sorunlar ortaya çıktığında, iletişim ve anlayış yoluyla çözüm aranması önerilir.
    2. Evlilikte adalet ve eşitlik prensibi önemlidir. Eşler arasında hakkaniyetin sağlanması, kararların birlikte alınması ve sorumlulukların paylaşılması teşvik edilir.
    3. İslam, evlilikte çiftlerin birbirine destek olmasını, birlikte sorunları aşmayı ve Allah’ın rızasını gözetmeyi öğütler. Dua etmek, Kuran-ı Kerim’i birlikte okumak gibi dini pratikler de evlilikte birlikteliği güçlendirebilir.
    4. İslam, evlilikte aile içi şiddet, zulüm veya haksızlık gibi kötü davranışları kesinlikle yasaklar. Eşler arasında saygı, şefkat ve merhamet göstermek esastır.

    Evlilikte yaşanan sorunların çözümü için, birlikte iletişim kurmak, dini öğretileri takip etmek, aile danışmanlığına başvurmak gibi adımlar atılabilir. Her durumda, İslam’ın temel değerleri olan sevgi, saygı, adalet ve sabrı gözetmek önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla