Alim olmak Allah vergisi midir?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Alim olmak

Alim olmak Allah vergisi midir

Selamın aleyküm. Alim olmak Allah vergisi midir? Yanı Allahtan alimlik istenir mi yoksa Allah istediği kullara mı alimliğin kapısını açar?



İlmi Allah isteyene verir.
Elim elim çaba ile elde edilir çalışarak emek sarf ederek sabrederek…
Allah vergisi olsa neden bu kadar çaba sarf edelim neden yıllarca medreselerde okuyalım okulda okuyalım neden Kur’an’ı hadisler ezberleyelim.

Sözün kısası alemlik vergi değildir çalışarak elde edilir

40 yaşına gelmiş bir doğu ağası, tövbe eder mallarından vazgeçer medreseye gider ilim öğrenir ve daha sonra şafii fıkıh konusunda BACURİ adında bir kitap yazar bu kitap Arapça 2 cilt… Medrese hocalarımız dahil bunu anlatmada zorluk çekerdi o kadar güzel yazılmış.. az kelimelerle çok şey ifade edilmiş

Benzeri konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da ilim ve ilme büyük değer verilir ve Allah’ın bir lütfu olarak kabul edilir. İlim, özellikle de dini bilgi edinmek, Allah’a yaklaşmanın ve Müslüman olarak yükümlülüklerini yerine getirmenin bir yolu olarak görülmektedir. Kendilerini bilgi arayışına ve İslami bilimleri incelemeye adayan alimler, uzmanlıkları ve rehberlikleri nedeniyle Müslüman toplumda değer görürler.

    Kur’an ve Hz. Allah, bilgiyi insanlara bir lütuf ve bir manevi büyüme vesilesi olarak verir. Bununla birlikte, bazı bireylerin bilime doğal bir eğilimi veya yeteneği olsa da, bilgi edinmenin çaba, özveri ve samimiyet, alçakgönüllülük ve gerçeği aramaya bağlılık gibi belirli koşulların yerine getirilmesini gerektirdiğini de belirtmek önemlidir.

    İslam, Müslümanları gerçek ve güvenilir kaynaklardan bilgi aramaya, yaşam boyu öğrenmeye ve alimlerin hikmetinden ve rehberliğinden yararlanmaya teşvik eder. Alimler, İslam’ın öğretilerinin yorumlanmasında ve açıklanmasında, inanç, ibadet ve günlük yaşam konularında rehberlik sağlamada hayati bir rol oynamaktadır.

    İslam’da bilginin sadece dini veya ilmi konularla sınırlı olmadığını belirtmekte fayda var. Bilim, sanat, edebiyat ve daha fazlası dahil olmak üzere bireylerin ve toplumun iyileştirilmesine katkıda bulunan tüm bilgi alanlarını kapsar. Müslümanlar, çeşitli disiplinlerde bilgi aramaya ve onu insanlığın yararına kullanmaya teşvik edilir.

    Alim olmak genel olarak Allah’ın bir lütfu olarak görülse de özveri, samimiyet ve sürekli öğrenmeyi gerektiren bir sorumluluktur. Müslümanlar, bilgi, dindarlık ve topluma doğruluk yolunda rehberlik etme taahhüdünü somutlaştıran alimlere değer vermeye ve onları desteklemeye teşvik edilir.

    En iyi cevap

Cevapla