iftira attım nasıl tövbe etmeliyim

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

iftira attım nasıl tövbe etmeliyim

iftira attim nasil tovbe etmeliyim

Ben askerdeydim. Orada arkadaslarla otururken muhabbet eski sevgililere geldi.O sıralar cahildim ve tövbe istiğfar etmemiştim . Bir tane Özge diye bir kız vardı ondan bahsettim bende işte Allah affetsin böyle evimde kaldı filan… Artık dilimin varmayacaği şeyler. Ama ne kızın soyismini arkadaslara söyledim, ne bir fotoğrafını gosterdim. Sadece isim ve benim kafamdaki yüzünden ibaretti. Ama içim içimi yiyor ben bu kızın iffetine iftira attım gibi geliyor çok pişmanım ne olur akıl verin arkadaşlarım o kızı ne soyisim ne de yüz olarak bilir sadece Özge diye birisi o kadar ne yapmam lazım ebedi cehennmeden çok korkuyorum sürekli tövbe ediyorum imansız ölmek istemiyorum cahilliğime yenilmek istemiyorum. Saygılarla…

Cevap:

Dünya hayatında bahse konu olan kişiden helallik almalısınız. İşi ahiret hayatına bırakmayınız.

Benzer Konular:

Answers ( 3 )

  1. Soru avatarı
    1
    2022-02-19T23:29:27+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    ben arkadaşıma iftira attım bir arkadaşımın kalemini onun çantasına attım . bu konuyu kimseye söyleyemem iftira attığım kişiyede söyleyemem tek başıma günahtan nasıl kurtulucam. kimseye söyleyemem o arkadaşımda söyleyemem

      1
      2022-02-20T09:07:52+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Bu çok büyük bir günahtır ve kul hakkıdır. Kul hakkının gidebilmesi için öncelikle hak sahibi ile helalleşilmesi gerekir. Bu durumda yapacak bir şey yoktur. Bu kişiye bu durumu anlatıp helalleşmek zorundadır insan. İş ahirete kalır ise daha büyük bir durum bizi bekleyecektir çünkü.

  2. Soru avatarı
    1
    2022-03-19T02:56:30+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Geçmişte ben birisine karşı namus ve iffet iftirası yapmış bulundum ama arkadaşlar arası bir sohbette birinin yapmadığı birşeyi yaptığını söylemiştim sonra pişman oldum mesaj yazdım fakat sıkıntıya yol acmasin diye dedim ki birlikte geçmişte çok vaktimiz geçti sana karşı bir gıybet veya iftira yapmissam hakkını helal et benden yana varsa helal olsun dedim oda helal etti sonra bunu söylediğim kişilere ben böyle birşey dedim ama doğru değildi yalan soyledim diye dedim sormak istediğim benim bu konuda ki vebalim ve kul hakkından kurtuldummu

      1
      2022-03-22T09:34:13+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Helallik istenirken o kişi ile aramızda insani olarak sorun olacak veya detayları anlatırken fitne olacak ise detsy belirtmeden helallik istenilebilir.

  3. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, iftira gibi başka bir kişinin itibarını zedeleyen bir eylemi ciddi bir günah olarak değerlendirir. İftira, bir kişiye haksız yere suç atma, yalan söyleme veya dedikodu yapma anlamına gelir. İslam’da iftira atmak, hem dünya hayatında hem de ahirette ciddi sonuçlara yol açabilecek bir davranıştır.

    Eğer bir kişi iftira atmışsa, İslam dininde tövbe etmek ve Allah’tan af dilemek önemlidir. İslam’da tövbe, bir kişinin günahlarından pişmanlık duyarak dönmesi ve bir daha tekrarlamamaya karar vermesidir. İftira attıysanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

    Pişmanlık duyun: İftira attığınızı gerçekten içtenlikle kabul edin ve bu eylemden dolayı gerçek bir pişmanlık hissedin.

    İtiraf edin: İftira attığınız kişi veya kişilerin huzuruna çıkın ve yaptığınız hatayı açıkça itiraf edin. Samimi bir şekilde özür dileyin.

    Telafi etmeye çalışın: Attığınız iftirayı düzeltmek veya itibarı zedelenen kişiye telafi etmek için gerekli adımları atın. Bu, özür dilemek, haksız iddiaları düzeltmek veya başka bir şekilde hatalarınızı telafi etmek olabilir.

    İbadet ve dua: Allah’tan af dileyin ve günahlarınızı bağışlaması için dua edin. Namaz kılın, Kur’an okuyun ve Allah’a yönelerek tövbenizi samimi bir şekilde ifade edin.

    Tevazu sahibi olun: İftira attığınız konuda kendinizi üstün görmeyin ve başkalarını aşağılamaktan kaçının. Tevazu sahibi olmak, özeleştiri yapmak ve hatalarınızı kabul etmek önemlidir.

    İftiraya karşı önlem alın: İslam ahlakına uygun olarak yaşamaya devam edin ve iftira gibi yanlış iddialardan kaçının. İnsanların itibarına zarar vermekten kaçınmak için doğruluk, adil davranış ve hoşgörü gibi erdemleri benimseyin.

    İslam dininde, tövbe eden bir kişinin samimiyeti ve gerçek pişmanlığı önemlidir. Allah, tövbe edenleri kabul etmeyi ve bağışlamayı vaat eder. Ancak tövbenin samimi olması ve kişinin pişmanlıkla birlikte düzeltici adımlar atması önemlidir. Unutmayın, insan hatalar yapabilir, ancak önemli olan hatadan dönebilmek

    En iyi cevap

Cevapla