Zina ettiğini gizlemek kul hakkı mıdır

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Zina ettiğini gizlemek

Zina ettigini gizlemek

Hocam iyi günler

Ben ciddi bir evlilik yolundayım. Daha önce görüştüğüm oldu ve yakınlaştım. Bundan çok utanıyorum ama evleneceğim insanla tanışınca tövbeler ettim. Allah’a yalvardım. Namaza başladım ve o bana geçmişte bir şey yaşadım mı diye sorduğunda yalan söyledim belirli zaman geçtikten sonra tekrar sorunca yalan  yere yemin ettim her sorduğunda yalan söyledim sadece birileriyle görüştüm dedim. Yaşadığıöı anlatmadım. Anlatırsam ölüme kadar gider diye çok korkuyorum. O da eskiden birileriyle görüşmüş ama ben onun kadar sorgulamadım. Ona yaptığım bu kötülükten kurtulamıyor un birbirimizi çok seviyoruz ama her saniyem bunu düşünmekle geçiyor bu durumdan nasıl kurtulucam söylersem her şey çok kötüye gidebilir başa dçnmeyi o kadar çok istiyorum ki sürekli tövbe ediyorum Allah’a ama bir turlu rahat edemiyorum ve edemeyeceğimde çünkü hak etmiyorum. Bana bir yol göster hocam ne yapmam lazım. bu durumla ne yapacağım. Ölümden başka kurtuluşum yok.

Cevap:

Bu durumda Zinadan dolayı Allah’a çokça tövbe edip Af ve mağfiret dileyin. Tövbeleri kabul eden Allah’tır. O dilediğini affeder, dilediğinide cezalandırır. Öncelikle intihar etmek yani canınıza kıymak çare değildir. Beden  Yüce olan Allah’ın insanoğluna verdiği en büyük emanettir. Bu emaneti, ruh bedenden kişinin kendi müdahalesi olmaksızın ayrılıncaya kadar korumak gerekir. Bunun için de, kişinin ruhi ve fiziki sıkıntılara sonuna kadar sabır göstermesi İslam’ın amacıdır. Aksi halde intihar etmekle dünyevi sıkıntı ve problemlerini çözeceğini düşünen kişi, hemen intikal edeceği kabir ve daha sonra ahiret hayatında çok daha büyük sıkıntı ve felaketlerle karşılaşır. Hayat, en kötü şartlar altında bile güzeldir. Çünkü, ruh bedende kaldıkça Allah’tan ümit kesilmez. Her geceden sonra gündüz, her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Kulun Allah’a yönelmesi ve O’ndan yardım istemesi, sıkıntı ve problemlerin çözümünün başlangıç noktasını teşkil eder. Yüce yaratıcı umulmayan, beklenmeyen yer ve yönlerden kolaylıklar ihsan eder. Çünkü O’nun her şeye gücü yeter. O’na dayanan da güç kazanır.

Benzer Konular:

Answers ( 3 )

    1
    2022-12-28T18:21:30+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Zina

    ciddi düşündüğün kızla ciddi bir yola girmeden ona birlikte oldunmu kimseyle çünkü ben korudum kendımı evlenecegım insanında öyle olmasını isterim basa basa söylememe ragmen yok dedı hatta olsa bile ben bunu sana yapamam haramdır dedı ozelıkle işler ilerledi nişana kadar sonra ogrendım zina yaptıgını yalan söyledi bana

    1
    2022-12-28T19:13:42+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Bu sizler adına zor bir durumdur. Bu durumda evlenip evlenme kararını vermek size düşmektedir. Anladığım kadarı ile henüz evlilik olmamış. Bu andan itibaren evlilik düşüncesine devam etmek veya bu işi sonlandırmak dediğim gibi sizlerin vereceği bir karardır.

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, kul hakkına saygı göstermeyi ve ihlal etmemeyi önemseyen bir din olarak bilinir. Zina, İslam’da ciddi bir günah olarak kabul edilir ve İslam toplumunda evlilik dışı cinsel ilişki yasaktır.

    Zina etmek, hem Allah’a karşı bir günah işlemek hem de karşı tarafın hakkına tecavüz etmek anlamına gelir. Zina, evlilik sözleşmesini ve aile kurumunu ihlal ettiği için, zina yapan kişilerin durumu ciddi sonuçlar doğurabilir.

    Bir kişi zina ettiğinde, bu durumu gizlemeye çalışmak, başka bir kulun hakkını ihlal etmek anlamına gelebilir. Örneğin, bir kişi zina yaptığını bildiği halde eşi veya başka bir kişiyle evlilik veya ilişki sürecine girerse, bu durumda karşı tarafın hakkına saygı gösterilmemiş olur. Zinanın sonucunda ortaya çıkan olumsuz etkiler ve aldatılan tarafın mağduriyeti göz önüne alındığında, bu durumu gizlemek kul hakkını ihlal etmek anlamına gelebilir.

    İslam, dürüstlüğü, adaleti ve dürüst ilişkileri teşvik eder. Dolayısıyla, bir kişi zina ettiğini biliyorsa, dürüstlük ve adalet prensipleri doğrultusunda doğruyu söylemeli ve gereken adımları atmalıdır. Bu, mağdurun haklarını korumak ve kul hakkını ihlal etmemek anlamına gelir.

    Sonuç olarak, İslam’da zina etmek büyük bir günah olarak kabul edilir ve zina yapan kişinin durumu ciddi sonuçlar doğurabilir. Zina ettiğini gizlemek, başka bir kulun hakkını ihlal etmek anlamına gelebilir. İslam, dürüstlüğü, adaleti ve doğru ilişkileri teşvik eder ve kul hakkına saygı göstermeyi önemser.

    En iyi cevap

Cevapla