selamun aleyküm lütfen acil cevaplayın. adetim bittikten 3 gün sonra çok az açık kırmızı kan geldi daha da bir şey gelmedi. vesveseli biriyim. tekrar mı gusul almalıyım. lütfen hemen cevap verin
Adetten sonra lekeler gören kadın istihaze nedir mutlaka öğrenmelidir
Ve aleyküm selam hayiziniz bitip beyaz lekeyi görüp gusül abdesti aldı iseniz sizden gelen leke damardan gelen bir lekelenmedir buna itibar etmeyip her nakit namaz abdesti alırsınız.Orucunuzu tutarsınız
Answer ( 1 )
Adetten 3 gün sonra gelen kanama, genellikle birkaç farklı nedeni olabilecek bir durumdur. İşte olasılıklarla ilgili bazı bilgiler:
Ovülasyon Kanaması: Adet döngüsünün ortasında, yani ovülasyon sırasında, bazı kadınlar hafif kanama veya lekelenme yaşayabilir. Bu, hormon düzeylerindeki değişikliklerden kaynaklanabilir.
Hormonal Dengesizlik: Stres, kilo değişiklikleri, aşırı egzersiz veya hormonal bozukluklar (örneğin, polikistik over sendromu) adet döngüsünü etkileyebilir ve kanama düzensizliklerine yol açabilir.
Gebelik: Gebeliğin erken döneminde implantasyon kanaması olabilir. Bu, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesiyle meydana gelir ve genellikle çok hafif bir kanama şeklindedir.
Rahim veya Yumurtalık Sorunları: Miyom, polip, enfeksiyon ya da diğer rahim hastalıkları da düzensiz kanamaya yol açabilir.
Doğum Kontrolü Kullanımı: Doğum kontrol hapları veya rahim içi araç (RİA) gibi yöntemler de bazı kadınlarda düzensiz kanamalara neden olabilir.
Eğer bu tür kanamalar düzenli olarak devam ediyorsa veya başka şüpheli belirtilerle birlikte ortaya çıkıyorsa, bir kadın doğum uzmanına danışmak faydalı olacaktır.