Yalana bile bile göz yummak

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Yalana bile bile göz yummak

Yalana bile bile goz yummak

Hocam merhaba kız arkadaşım en ufak bir şeyde bile yalana sığınıyor sevgilisine çok kötü yalanlar söyledi o uzakta görevdeylen sevgilisi çok efendiyi namuslu şerefli biri evlilik yoluna girecekler ben bu yalanları biliyorum ama susuyorum arkadaşımı çok seviyorum kızıyorum ona ama o çocuğun bunları bilmesi hakkı ama evliliğe giden yolda bunu yapmak yuva yılmak gibi hissediyorum kendimi zor tutuyorum ama ne yapıcağımı bilmiyorum bide yalan yere sahitlik yaptırıyor bana bunlara susmak günah mı? bide o çocuğun söylemeliyim mi?

Cevap:

Yalan yere şahitlik yaparak günaha giriyorsunuz bu şekilde adamın hakkını ihlal ediyorsunuz. arkadaşınızı uyarın eğer ki yapmaya devam ediyorsa o kişiyi bilgilendirin sonuç itibarıyla o adam bu arkadaşımızla hayatını birleştirecek ikisininde hayatı zindan olur.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, doğruluk, dürüstlük ve adalet gibi değerlere büyük önem verir. Yalana bile bile göz yummak, İslam’a göre doğru bir davranış değildir. İslam’ın temel prensiplerinden biri, insanların birbirleriyle ilişkilerinde dürüst ve doğru olmalarını teşvik etmektir.

    Kur’an’da ve hadislerde yalana ve sahtekârlığa karşı uyarılar ve yaptırımlar bulunmaktadır. Allah’ın huzurunda ve insanlar arasında doğru sözlü olmanın önemi vurgulanır. Yalan söylemek, iftira atmak, aldatmak veya başkalarını kandırmak gibi eylemler, İslam’da günah olarak kabul edilir ve ciddi sonuçlar doğurabilir.

    Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v.) bir hadisinde, “Kim inanmış biri olarak döndürdüğünde (yalan söylemeye) devam ederse, Allah onu terk eder” buyurmuştur. Bu, İslam’da doğruluk ve dürüstlüğün önemini gösteren bir ifadedir.

    İslam’da, bazı istisnai durumlar dışında yalan söylemek hoş görülmez. Örneğin, bir kişi hayatını kurtarmak için zorunlu durumlarda yalan söyleyebilir. Ancak bu gibi istisnai durumlar dışında, İslam, doğruluk ve dürüstlüğü teşvik eder ve yalana bile bile göz yummak gibi davranışları uygun bulmaz.

    Sonuç olarak, İslam dini doğruluk, dürüstlük ve adaleti önemseyen bir dindir. Yalana bile bile göz yummak veya yalan söylemek, İslam’ın öğretilerine aykırıdır. İslam, insanları doğruluk ve dürüstlük prensiplerine uymaya teşvik eder ve yalancılık gibi davranışları hoş görmez.

    En iyi cevap

Cevapla