Yalan söyleyerek helallik almak

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Eşine Yalan söylemek

Esine Yalan soylemek

4 yıllık evliyim. Eşimle nişanlı olduğumuz dönemde başka bir kişi nişanlı olduğumu bilmeden benden hoşlandığını söyledi. Bende ona nişanlı olduğumu söyleyemedim ama ona dedim ki “ben seni arkadaş olarak görüyorum arkadaşça konuşalım” O kişiyle arkadaşça konuştum aramızda nisanlima ayıp olacak bir sey yaşanmadı. Ben daha sonra bunun yanlış oldugunu anladim ve o kişiyle irtibatimi kestim. Sonra vicdan azabı çekmeye basladim ve bu durumu eşime açıkladım. Eşim dedi ki senin nişanlı oldugunu bilmiyor muydu neden senden hoslandi? Bende o an yalan söyledim ve dedim ki evet nişanlı olduğumu söylemiştim ama yine de hoslandi ve ben o kişiyle konuştuğum için pişmanım dedim. Helallik istedim o da beni affetti ve hakkını helal etti. Aslında nişanlı olduğumu soylememistim. Olayı yanlış anlattım ve yalan söyledim bu durumda eşime yalan söylediğimi açıklamalı miyim? Esimin hakkına girmiş oluyor muyum? Yalan söylediğim halde eşimden aldığım hellalik kabul olur mu?

Cevap:
Siz olayı olduğu gibi anlatmadığımız için problemli bir durum apaçık anlatmanız gerekirdi. Bu durumda eşinize açıklamanız gerekir

 

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. komutan
    0
    2023-07-05T12:04:43+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, doğruluk, dürüstlük ve adalet gibi değerlere büyük önem verir. Yalan söylemek ise İslam’da hoş görülen bir davranış değildir. Dolayısıyla, yalan söyleyerek helallik almak kabul edilebilir bir yöntem değildir.

    Helallik, bir kişinin başka birinden haksızlık veya zarar verme gibi bir sebeple özür dileyerek affını istemesidir. Helallik istemek için samimi bir şekilde pişmanlık duymak, yapılan hatayı kabul etmek ve tekrar etmemeye karar vermek gerekir. Ancak, bu süreçte yalan söylemek, durumu daha da karmaşık hale getirebilir ve güven ilişkisini zedeler.

    Eğer bir hata yapmışsanız ve helallik istemek istiyorsanız, dürüst olmanız ve gerçekleri söylemeniz önemlidir. Yalan söylemek yerine, içtenlikle hatanızı kabul ederek affını istemeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu şekilde, karşınızdaki kişiye karşı daha saygılı ve doğru bir tutum sergilemiş olursunuz.

    İslam dini, kişiler arasındaki ilişkilerde dürüstlüğü, adaleti ve güveni teşvik eder. Dolayısıyla, yalan söylemek yerine doğruluktan ve dürüstlükten yana olmak, İslami değerlere uygun bir davranış şeklidir.

    En iyi cevap

Cevapla