Sevgi için Allaha dua edilir mi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Sevgiyle alakalı

Sevgiyle alakali

Ben bir çocuğu seviyorum biz bir ara birlikteydik ama öyle bulusmuyor gezmiyorduk ayrıldıktan sonra 3-4 ay boyunca her vakit namazdan sonra dua ediyordum ağlaya ağlaya ama istemsizce sanki ona dua etmezsem namazım kabul olmayacakmış gibi biz sonra konuşmaya başladık ve ben bir daha onu hiç gorneyecegim diye öptüm çocuğu şuan kendimden utanıyorum ama onun hayatımda olmasını da iştiyorum sizce dua etsem Allah onun yasakladığı öpmeyi yaptım ve kötü hissediyorum ama o çocuğu seviyorim sizce dua etmeli miyim yoksa zaten yaptığınm kötü şey benim dua mi engeller mi

Cevap:

Dua kulun Allah’a en yakın olduğu andır. Dua Sözlükte: “çağırmak, seslenmek, istemek, yardım talep etmek” demektir. Dinî bir terim olarak ise, insanın bütün benliğiyle Allah’a yönelerek maddî ve manevî isteklerini O’na arz etmesidir. Temeli, insanın Allah’a hâlini arz etmesi ve O’na niyazda bulunması olduğuna göre dua, Allah ile kul arasında bir irtibattır.


Duada daima tâzim (Allah’ı yüceleme) ve tâzimle birlikte istekte bulunma anlamı vardır. Dua aynı zamanda zikir ve ibadettir. Böylece duada biri zikir ve saygı, diğeri de dilek olmak üzere iki unsur hep yan yana bulunur. Bu sebeple Hz. Peygamber (s.a.s.), “Dua, ibadetin özüdür.” (Tirmizî, Deavât, 2) buyurmuştur. Aynı sebeple en önemli ibadet olan namaz, dua (salât) kelimesiyle ifade edilmiştir (En’âm, 6/52; Kehf, 18/28). Diğer bir âyette de, “De ki; duanız (kulluğunuz) olmasa Rabbim size ne diye değer versin.” (Furkân, 25/77) buyurulmak suretiyle insanın ancak Allah’a olan bu yönelişiyle değer kazanabileceği belirtilmiştir. Duanın sadece Allah’a yöneltilmesi; Allah’tan başkasına, putlara veya kendilerine üstün nitelikler izafe edilen başka yaratıklara dua ve ibadet edilmemesi Kur’an’da ısrarla vurgulanmıştır (Şuarâ, 26/213; Kasas, 28/88) Sizin nikahsız bir şekilde karşı cinsi öpmeniz doğru değil haramdır. Bu durumdan dolayı Alla’tan af ve mağfiret dileyiniz. Ve bir daha böyle bir hata yapmamaya dikkat ediniz. Hakkınızda Allah’tan hayırlısı olması için dua ediniz. Sizin şer bildiğiniz hayır, Hayır bildiğinizde şer olabilir.Sizler bilemezsiniz Allah en doğrusunu bilendir. 

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. komutan
    0
    2023-06-15T14:55:41+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Evet, İslam inancına göre Allah’a sevgi ve muhabbet duymak için dua edilebilir. İslam dininde dua, insanın Allah’a yönelerek O’ndan yardım, rahmet, bağışlanma ve lütuf talep etmesidir. Dua etmek, Müslümanların Allah ile iletişime geçmeleri, O’na yönelmeleri ve O’nun sevgisini kazanmak için bir yol olarak kabul edilir.

    İslam’da Allah’a sevgi, imanın bir parçasıdır. Müminler, Allah’ın sonsuz sevgisini ve rahmetini anlayarak O’na yönelirler. Allah’ın sevgisini kazanmak ve O’na yakın olmak için dua etmek önemlidir. Dua, Müslümanların Allah’ı anmak, O’na şükretmek, O’na yönelmek ve O’ndan sevgi ve rahmet talep etmek için bir vesiledir.

    Allah’ın sevgisini kazanmak için dua ederken samimiyet, ihlas ve içtenlik önemlidir. Dua ederken kalp ve niyetin doğru olması gerekmektedir. Allah’a sevgi ve muhabbet talep etmek, O’nun yolunda olmayı, O’na itaat etmeyi ve O’nun sevgisini kazanmayı hedefleyen bir niyettir.

    Dua ederken, Allah’ın güzelliklerini, rahmetini, lütfunu ve sevgisini anmak ve O’na şükretmek önemlidir. Allah’ın sevgisini kazanmak için O’nun emirlerine uymak, O’nu anmak, O’na ibadet etmek ve O’nun yolunda hareket etmek de gereklidir.

    Sonuç olarak, İslam’da Allah’a sevgi ve muhabbet duymak için dua etmek önemlidir. Dua, Allah’a yönelmeyi, O’na olan sevgiyi ifade etmeyi ve O’nun rahmet ve sevgisini talep etmeyi sağlayan bir ibadettir. Dua ederken samimiyet, ihlas ve doğru niyetle Allah’a yönelmek önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla