Müslüman olmayan ülke vatandaşı olmak caiz midir

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Müslüman olmayan ülke

Musluman olmayan ulke

Türk Vatandaşlığı

Hocam merhabalar . Ben üniversite sınavı için Yabancı Öğrenci Sınavına (YÖS) girmiştim onun için Türk vatandaşlığından çıkmak zorunda kalmıştım . Şimdi ise vatandaşlığı tekrar alma peşindeyim bu ülkede çalışabilmem adına. Bunun için belki de avukat tutup tağut mahkemesine dava açmam gerekecektir belki de . Benim 2 tane sorum olacaktı bu yapacağım fiil Küfür müdür? … ikincisi de malum Türkiye Cumhuriyeti İslam devleti değil . Bu ülkenin vatandaşı olmak istemem ne kadar uygun ? Şimdiden teşekkürler …

Cevap:

Türkiye cumhuriyetinde İslami hükümlerin uygulanması ayrıdır, İslam ülkesi olması ayrıdır. Örneğin, her hangi bir müslüman İslam’ın bütün hükümlerini yerine getirmekle mükelleftir. Buna rağmen İslamın hükümlerinin bir kısmını yerine getirmediğinden dolayı bu müslümana kafir denilemez. Bu nedenle ülkemizde İslami hükümlerin uygulanmaması onu İslam ülkesi olamaktan çıkarmaz. Bir ülkenin darulharp olabilmesi için bazı şartları vardır ve bu şartların hiçbiri ülkemizde bulunmamaktadır. Bazı olumsuzluklardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti devletimizi darulharp ilan etmek yanlıştır. Her mümin üzerine düşen görevini yapmakla mükelleftir. Toplumda her insanın bulunduğu konum ona bazı sorumlulukları yükler. Ve bu konuda her müslüman bulunduğu konuma göre sorumlu olur. Bir belde islam beldesi olduktan sonra kıyamete kadar darul kürü yani darül harp olmaz. Bu kadar açıklamadan sonra bu ülkenin vatandaşı olup olmamak tamemen sizlerin isteğine kalmıştır.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, bireylerin farklı ülkelerin vatandaşı olmasına ve farklı hukuki statülere sahip olmasına izin verir. İslam, kişilerin uyrukluklarını ve vatandaşlıklarını değiştirmelerine veya farklı ülkelerde yaşamalarına dair spesifik kısıtlamalar getirmez.

    İslam, bireylerin kendilerini güvende hissettikleri, temel ihtiyaçlarını karşılayabildikleri ve dini inançlarını özgürce yaşayabildikleri bir ortamda yaşamalarını teşvik eder. Eğer bir kişi, İslam hukukuna uygun şekilde yaşayabileceği bir ülkenin vatandaşıysa, bu durum İslam açısından kabul edilebilir ve caizdir.

    İslam, Müslümanların bir toplumda yaşadıklarında adalet ve eşitlik prensiplerine bağlı kalmalarını, toplumlarına katkıda bulunmalarını ve barış içinde yaşamalarını öğretir. Bu prensipler, Müslüman olmayan bir ülke vatandaşı olmanın İslam açısından kabul edilebilir olduğunu gösterir.

    Sonuç olarak, İslam dini, bireylerin farklı ülkelerin vatandaşı olmasına izin verir ve Müslümanların uyrukluklarını değiştirebileceklerini veya Müslüman olmayan bir ülke vatandaşı olabileceklerini kabul eder. Ancak İslam, bireylerin dini inançlarını özgürce yaşayabilecekleri ve İslam ahlakı ve değerlerine uygun bir şekilde yaşayabilecekleri bir ortamı tercih etmeyi teşvik eder.

    En iyi cevap

Cevapla