Mirasta vasiyet yok ise ne yapmalıyız

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Mirasta vasiyet yok ise ne yapmalıyız

Mirasta vasiyet yok ise ne yapmaliyiz

Biz iki erkek bir kız üç kardeşiz babam sağlığında malı olan bir arsayı burası Bülent ve reyhanın zekeriya ya yok dedi ve buna şahit te var ama kğıt üzerinde birşey yok şimdi abimiz olan Zekeriya o babanızın düşüncesiymiş diyor ve hak talep ediyor Allah katında durumumuz nedir ?

Cevap:

Kişi öldükten sonra çocuklarına eşit şekilde miras dağıtılması gerekir eşit şekilde ki kastımız 3’e bölmek değildir İslami kurallara göre bölmek demektir . Üçümüzün de mirastan hakkınızı almanız gerekir.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam hukukuna göre, mirasın dağılımı için İslam’ın belirlediği bir düzen vardır. İslam’da miras, belirli hükümlere göre paylaştırılır ve bu hükümler Kur’an-ı Kerim’de belirtilmiştir.

    Eğer bir kişinin vasiyeti yoksa, İslam hukukuna göre mirasın dağılımı şu şekilde gerçekleşir:

    Eşe düşen miras payı: Ölen kişi bir eş bırakmışsa, eşe mirasın belli bir oranı düşer. Eğer çocuk yoksa, eşe 1/4 oranında miras düşer. Eğer çocuk varsa, eşe 1/8 oranında miras düşer.

    Çocuklara düşen miras payı: Ölen kişinin çocukları varsa, mirasın belirli bir oranı onlara düşer. Erkek çocuklar, kız çocuklara göre daha fazla miras alır. Bu oranlar İslam hukukunda belirtilmiştir.

    Anne ve babaya düşen miras payı: Ölen kişinin anne ve babası hayatta ise, mirasın belli bir oranı onlara düşer. Bu oranlar da İslam hukukunda belirtilmiştir.

    Kardeşlere düşen miras payı: Ölen kişinin kardeşleri varsa, mirasın belli bir oranı onlara düşer. Kardeşlerin cinsiyetleri ve sayılarına göre miras payları belirlenir.

    Bu miras paylaşımı İslam hukukunda belirlenmiş olan genel kurallardır. Ancak, her durumun farklı olabileceğini ve spesifik durumlar için danışmanlık almanın önemli olduğunu unutmamak gerekir. Miras dağılımıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve danışmanlık için İslam hukuku alanında uzmanlaşmış bir alim veya dini otoriteye başvurmak önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla