Kafirin kestiği kurban yenir mi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

İnanmayanın kestiği kurban

Kafirin kestigi kurban yenir mi 1

 

Hayırlı bayramlar, ergenlik dönemindeki erkek kardeşim daha önce bana bir kaç konuşmamızda müslüman olmadığını söylemişti, bunu ailem bilmiyor.
Ben de zamanında inançsız bir dönemden geçtiğim için ona baskı yapma gibi bir durumum söz konusu olmadı, kendimin neden tekrar inanmaya başladığımı açıkladım kendine saygı duydum, zaten ergenlik döneminde böyle şeyler düşünmek normal.
Ailem baskıcı değil fakat inançlı insanlar kendileri, bu sene kurbanı kardeşime kestirmek istediler kendisi 18 yaşından küçük ama artık çocuk değil. Ben de kesilmeden önce “acaba o kesmese mi” gibisinden imalarda bulundum. Pek anlamadılar, “abdestsiz olabilir çok önemsemiyor” dedim, kendine özelden sordu annem kardeşim de abdest aldım demiş. Abdest almış olabilir ama inanmadıktan sonra alınan abdest en fazla elini yüzünü yıkamaktır.
Sonra özelden açık açık “inançsız bir dönemden geçiyor dinen uygun olacağını düşünmüyorum” dedim anneme, o da tamam o kesmez dedi geçiştirdi, ama yine de duydum ki ona kestirmişler. Bu durumda kestiği et yenir mi, ibadet sayılır mı? Ben cevabını biliyorum sanki ama evde kimse beni dinlemedi o yüzden şüphe ettim kendimden.

Cevap:
Kitap ehlinin kesmiş olduğu hayvanı yemekte bir sakınca yoktur. Yalnız Allah’a ortak koşan müşriklerin kesmiş olduğu hayvan yenmez. Kardeşiniz tam anlamıyla dinden çıkıp Allah’a ortak koşarak müşrik konumuna girmişse onun kesmiş olduğu hayvanın eti yenmez.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, İslam dinine inanmayan bir kişinin kesmiş olduğu kurbanın yenilip yenilmeyeceği konusunda farklı görüşler vardır. Bu konuda farklı mezheplere ve hukuki okullara göre çeşitli yorumlar bulunmaktadır. İşte bu konudaki bazı temel görüşler:

    1. Hanefi Mezhebi: Hanefi mezhebine göre, İslam dışındaki bir kişinin kestiği hayvanın kurban olarak kabul edilmesi için, kişinin İslam’a dâhil olmuş ve Müslüman olmuş olması gerekmektedir. Dolayısıyla, kâfirin kestiği kurban genellikle İslam’a göre kabul edilmez ve yenilmez.
    2. Şafi Mezhebi: Şafi mezhebine göre, İslam dışındaki bir kişinin kestiği hayvanın kurban olarak kabul edilmesi için, kişinin ehli kitap (Yahudi veya Hristiyan) olması ve kurban kesiminde İslam’daki usullere uygun bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Bu durumda, ehli kitap tarafından kesilen hayvanın kurban olarak kabul edilmesi ve yenilmesi mümkün olabilir.
    3. Diğer Mezhepler: Hanbeli mezhebi ve Maliki mezhebi gibi diğer İslam hukuk okulları, İslam dışındaki bir kişinin kestiği kurbanın genellikle kabul edilmez ve yenilmez olduğunu savunurlar.

    Özetle, İslam dini içerisinde İslam dışındaki bir kişinin kesmiş olduğu kurbanın yenilip yenilmeyeceği konusunda farklı görüşler mevcuttur. Bu konuda detaylı bilgi almak için yerel dinî otoriteler veya İslam hukukçuları ile danışmanlık yapmanız tavsiye edilir.

    En iyi cevap

Cevapla