İffete iftira atmak

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

İffete iftira atma

Ben askerdeydim. Orada arkadaslarla otururken muhabbet eski sevgililere geldi.O sıralar cahildim ve tövbe istiğfar etmemiştim . Bir tane Özge diye bir kız vardı ondan bahsettim bende işte Allah affetsin böyle evimde kaldı filan malum şeyler anlattım… Artık dilimin varmayacaği şeyler. Ama ne kızın soyismini arkadaslara söyledim, ne bir fotoğrafını gosterdim. Sadece isim ve benim kafamdaki yüzünden ibaretti. Ama içim içimi yiyor ben bu kızın iffetine iftira attım gibi geliyor çok pişmanım ne olur akıl verin arkadaşlarım o kızı ne soyisim ne de yüz olarak bilir sadece Özge diye birisi o kadar ne yapmam lazım ebedi cehennmeden çok korkuyorum sürekli tövbe ediyorum imansız ölmek istemiyorum cahilliğime yenilmek istemiyorum. Kafamda başka bir isimde soyleyebilirdim. Ama o çıktı ve onu hayal ettim. Hani Kuran’da geçen iffetli bir kadına iftira atmayı yaptım ben şu anda lütfen yardım edin imansız ölmek istemiyorum

Cevap:

ftira olmayan birşeyi olmuş gibi anlatmak veya nakletmek anlamına gelir. Hayatta insanoğlunun çeşitli arzu ve beklentileri vardır. Bu beklentilerine bazen erişemeyebilir. Böyle bir durumda, bazıları kendi kaderine razı olurken; bir kısım insanlar da arzu ettiklerini zorla elde etmeye çalışırlar. Bu bakımdan iftira, bir kimseyi veya bir şeyi elde etmek veya o şeyi başkalarından kıskanıp, zarar verme düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Her halükârda, dünya için önemli olan bir nesneye karşı olan zaafın neticesinde iftira yapılır.

İftira son derece kötü ve tahribedici bir hadisedir. Hem iftirayı yapan ve hem de kendisine iftira edilen kimse için oldukça rahatsız edici bir tutumdur. İftira sonucunda insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağları zayıflar; dayanışma gücü ortadan kalkar. insanlar birbirine güven duymaz olurlar. Bu güvensizlik, bir toplumun sosyal hayatını tamamen felce uğratan yıkıcı bir etki yapar. İftira, toplumdaki güzellikleri yakıp bitiren bir ateş gibidir.

İftira, toplumda adaletin tam olarak etkisini kaybettiği zamanlarda yaygınlaşabilen bir sosyal ve ahlâkı hastalıktır. Çünkü adaletsizlik ve takipsizlik, kötü fiillerin yaygınlaşmasına ve artmasına yol açan bir başıboşluğa sebep olmaktadır.

İslâm’da iftira konusu, üzerinde oldukça fazla durulan bir konu olmaktadır. Çok sayıda ayet-i kerime, iftira’nın özelliğinden ve onun Allah’ın nezdinde sevilmeyen ve hatta yerilen bir davranış olduğundan bahsetmektedir. İftiranın en ağırı namus üzerine atılan iftiradır. Bu durumunuzdan dolayı Allah’tan af ve mağfiret dileyin ve bir daha böyle bir günahı işlmeyiniz.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

    0
    2022-08-08T19:29:29+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Dinen iftirada bulunmak büyük günahlar arasında yer almaktadır. İffete iftira atmak ise daha büyük bir günahtır. İftira son derece kötü ve tahribedici bir hadisedir. Hem iftirayı yapan ve hem de kendisine iftira edilen kimse için oldukça rahatsız edici bir tutumdur. İftira eden bir kimse kul hakkına girdiği için mutlak surette hak sahibinden helalleşmesi gerekmektedir. İşler ahirete kalmamalıdır.

Cevapla