Öpüşmek ve sarılmak Zina sayılır mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Öpüşmek ve sarılmak

Opusmek ve sarilmak Zina sayilir mi

Hocam iyi çalışmalar zina yapmak günah ve haram olduğunu biliyorum size sorum şöyle olucak zina sürtünerek kıyafet varken öpüşerek oda diyer zina gibi hünahmıdır

Cevap:
Zina nikah akdi yapılmadan kadın ve erkeğin cinsel ilişkiye girmesidir . Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz ‘zinaya yaklaşmayın’ buyuruyor .  Zinanın haram , zinaya giden yollarda haramdır . Dinimizde namahrem olan birine ikinci kez bakmak dahi haram sayılırken yaptığınız eylemler nasıl günah olmasın ki . Bu yaptığınız fiiler zina çeşitlerindendir . Bunlardan uzak durmanız ahiretinize fayda sağlayacaktır.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, evlilik dışı ilişkilerin haram olduğu ve zina olarak kabul edildiği açık bir şekilde ifade edilir. Zina, evlilik dışında cinsel ilişki anlamına gelir ve İslam’da büyük bir günah olarak kabul edilir.

    Öpüşmek ve sarılmak ise, cinsel arzuların uyanmasına ve başka günahlara yol açabilecek davranışlar olarak değerlendirilir. İslam’da, öpüşmek ve sarılmak da evlilik dışında gerçekleştiğinde hoş karşılanmayan davranışlar olarak kabul edilir.

    Ancak, İslam hukukunda, öpüşme ve sarılma konusunda kesin bir hüküm bulunmamaktadır. Bu konuda farklı yorumlar ve görüşler bulunabilir. Bazı İslam alimleri, evlilik dışı ilişkilerin zararlarını ve potansiyel günahlarını vurgulayarak, bu tür davranışları hoş görmezken, diğerleri bu konuda daha esnek bir yaklaşım sergileyebilir.

    Önemli olan, İslam’ın evlilik kurumunu korumak, iffetli bir yaşam sürmek ve cinsel arzuları meşru yollarla tatmin etmek üzerine kurulu olduğunu anlamaktır. Evlilik dışı ilişkilerden uzak durmak ve İslam’ın öğretilerine uygun bir şekilde yaşamak, bir Müslüman’ın sorumluluğudur.

    Yine de, İslam’ın öğretilerini daha derinlemesine anlamak ve konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için yerel bir din bilgini veya İslam hukuku uzmanından rehberlik almanız önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla