Evli erkekle bekar kızın arkadaş olması

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Kocam eve kız arkadaşlarını getiriyor

Selamın aleyküm hocam ben bir kadınım ve anneme gidip kaldığımda eşim arkamdan sürekli iş çeviriyor eşimde iman zayıflığı var zaten ama bu karakterle de ilgili bir şey sanırım eve ben yokken bir kaç erkek arkadaşlarını getiriyor haberim yokken kız arkadaşlarını da erkekli kızlı getirdi hepsine sabrettim artık yapmıcam dedi söz verdi. Alem yapıyor önceden içki de içiyordular. Yine ben yokken bir kız arkadaşı gelmiş evime öğrendim ve yanında erkek bir arkadaşlarının da olduğunu söylüyor ama yoktu başbaşalardı kocam inkar ediyor hep ediyor zaten ben biliyorum eminimde. Bu kız geldikten sonra aramız soğuk bana karşı soğuk kocam anlıyorum bir şey oldu. Tartıstık Kocam bu kız arkadaşının arkadaşı olduğunu ne dersem deyim görüşeceğini evime tekrar getireceğini benim karışamayacağımı söylüyor ve boşanma eşiğine geldik. Böyle bir durumda ne yapmalıyım ? Sürekli yaptığı şeyler ve düzeleceği yok. Beni yok sayıp kız arkadaşıyla görüşeceğini hala söylüyor inatla ? Eve getirmiyeceğim ama dışarda istediğimi yapar görüşürüm diyor karışamazsın diyor ?

Cevap:

Yüce Rabbimiz evlilikte kadına ve erkeğe bazı vazifeler yüklemiştir. Kadının kocası üzerinde, erkeğin de hanımı üzerinde bazı hakları vardır. Bu haklar kişinin dindar olup olmaması sebebiyle değişiklik göstermez. yüce Allah’ın razı olacağı bir evlilik ancak bu haklara riayet ile mümkündür. Erkeğin kadın üzerindeki haklarından birisi Kadının kocasına karşı itaatidir.  Yüce Rabbimiz Kura-ı kerimde “Erkekler kadınlar üzerine hâkimdirler. O sebeple ki Allah onlardan kimini (erkekleri) kiminden (kadından) üstün kılmıştır. Birde (erkekler onların) mallarından infak etmektedirler. İyi kadınlar itaatli olanlardır.” (Nisa, 34) Kadın kocasının izni olmadan erkek olsun kadın olsun kocasının sevmediği bir kimseyi evine sokamaz. Bu hak kadına verilmemiştir. Bunun sebebi kötü düşünce ve kıskançlıkları gerektireceğinden Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuşlardır: “Kadın kocasının izni olmadan evine kimsenin girmesine izin veremez.” Bu durumda sizlerin aile büyükleri ile görüşmenizde fayda vardır.

Answers ( 3 )

    1
    2022-01-05T12:12:55+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hocam ben bir bayan olarak yazdım yani eşim erkek ve erkek arkadaşlarıyla beraber kız arkadaşlarını da getiriyor evime. Ben anneme gittiğimde orada kaldığımda hep getiritor ve yine getirmiş ve evime kız geldiğinden beri benimle soğuk ne yaşandı bilmiyorum. Hala görüşücem arkadaşım o benim diyor benden üstün tutuyor onu. Yanlış birşey yapmadığını benim geri kafalı olduğumu söylüyor bu kabul edilecek birşey mi ? Benim evimde başka bir kızın ne işi var hocam bu nasl olacak ve şuan boşanma eşiğindeyiz hala haklı görüyor görüşürüm diyor ne yapmalıyım ? Ailem arkamda bana bıraktı herşeyi hatalı olarak onu görüyorlar zaten düzelcekse olur düzelmiyorsa kendi istediği yola gitsin dediler ?

      1
      2022-01-05T12:15:19+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Elif kardeşimiz sorularınızı sorarken eşim kelimesi yerine kocam veya karım şeklinde sorduğunuzda sizlere ona göre cevap verip yardımcı olmamız daha kolay olacaktır. Değerli kardeşimiz. Talak boşanma, İslam hukukunda, nikahla kurulan evlilik bağını çözmek, ortadan kaldırmaktır. Boşama anlamında tatlik şeklinde kullanılır. Dinimiz İslam’a göre evlilikten maksat, huzurlu bir aile hayatı kurmak ve böyle bir yuvada iyi bir nesil yetiştirmektir. Ama, böyle yüce gayelerle kurulan evliliklerin hepsinin başarıya ulaşması mümkün değildir. Bazen ölüm ve hastalık gibi tabii engeller, bazen de geçimsizlik, münaferet, eşlerin birbirini sevmemesi, anlaşamama gibi eşlerden kaynaklanan engeller evliliğin başarı ve devamına mani olur. İslam, evliliğin asıl gayesinden uzaklaştığı, eşlerin bir arada huzurla yaşamalarına imkan kalmadığı, ihtiyaç ve zaruretlerin gerektirdiği hallerde evliliğin sona erdirilmesine izin vermiştir. Bu izin doğrultusunda evliliğe, erkek tarafından doğrudan ya da kadından aldığı bir bedel karşılığında son verilebileceği gibi, talak hakkını elinde tutan kadın tarafından, hakim veya hakem kararıyla da son verilebilir. Evliliğin huzur ve mutluluk içinde devam ettirilebilmesi, her şeyden önce eşlerin birbirini sevip saymalarına bağlıdır. Hemen hemen her evlilik bu düşünceyle kurulur. Fakat hepsinin bu hedefe ulaştığı söylenemez. Böyle güzel ve samimi duygularla evlenenler daha sonra mutlu olamamışlar ve olmaları da mümkün değilse, ömür boyu bu müşterek hayata katlanmalarının bir anlamı yoktur. Bu durumda evliliğe son vererek ızdırabtan kurtulmaları gerekir. İnsanı maddi ve manevi özellikleriyle ele aldığımızda, onun her yönüyle mükemmel olmadığını görürüz. Bu nedenle, taraflardan biri, evliliğin kuruluşunda veya devamı sırasında bir hata, kusur yapmış olabilir. Bu hata veya kusurların telafisi imkansız da olabilir. Tarafların bunun cezasını bir ömür boyunca çekmeleri doğru değildir. Öyleyse çözüm, çekilmez hale gelen evliliği sona erdirmek, tarafların belki de mutlu olabilecekleri diğer bir evliliğe imkan tanımaktır. Ama sizlere son olarak tavsiyemiz eşinize bir imkan daha tanıyıp aile fertleri ile istişare ederek evliliğinizi devam ettiriniz. Şunu unutmayın Allah’ın en sevmediği helal boşanmadır.

    1
    2022-01-05T12:16:20+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Çok teşekkür ederim hocam çok güzel açıkladınız bundan sonraki adımım beklemek eğer pişman olursa düzeleceğine emin oldurursa beni benimle zıtlaşıp arkadaşını benim önüme koymaz saygı kalmazsa bitireceğim bunu bana zaman gösterecek aile büyüklerim kocamın bu kadar hatalarından sonra onlarda böyle düşünüyor onun sonraki hamlesine bıraktılar isterse uğraşır birşey yapar düzelir istemezse hala kafasının dikine giderse herkes yoluna bakar dedik gerisi ona kalmış ben çok sabrettim çok çektim artık tahammülüm kalmadı olursa bu da son şansı olcak zaten kadınlık gururum kalmadı sizlere çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz Allahım razı olsun.

    1
    2022-01-05T13:31:41+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da namahrem olan karşı cinsin birbirleri ile arkadaş olmaları (!) haramdır. İslam’da nikah akdi vardır. Nikah akdinin dışında bir erkek ve bir kadının her türlü yakınlaşması bunun adı arkadaş (!) da olsa asla caiz değildir.

Cevapla