Evlenmeden önce zina eden eşine söylemeli mi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Evleneceği Kişiye Zina Ettiğini Söylemek Zorunlu mu ?

Evlenmeden once zina eden esine soylemeli mi

Zina eden kişi bunu eşine, evleneceği kişiye söylemesi şart mı

Merhaba benim sizi bir sorum olacaktı. Benim annem babam ayrı ayrılalı 7 sene oldu ve ben çok sıkıntılar yaşadım babam alkolik annem babamı aldattı bunları gördüm şahit oldum lise bitene kadar çok kötü şeyler yaşadım lise de görüştüğüm kişiler oldu ama hiç zina yapmadım ailemden dolayı kaçış gibi gördüm üniversiteye gittim gittikten 1 sene sonra biriyle tanıştım çok sevdim zina yaptım kirlendim daha sonra beni aldatıp bıraktı kendimi toparlayamadım bir türlü başka kişilerle görüştüm alkole verdim kendimi daha çok yoldan çıktım baktım yapamıyorum daha çok çamura battım ailemin yanına döndüm annem evli onun yanında kalmaya başladım burada biriyle tanıştım o da geçmişin de görüşmüş birileriyle alkol içiyor illegal işler yapıyor ama beni çok seviyor ve kötü hayatını yavaş yavaş bırakıyor evlenmek istiyor benimle ama daha önce başkasıyla birlikte olduğumdan haberi yok bir gece çok içmişti bir anda oldu herşey hatırlamıyor ilk defa onunla oldum diye biliyor dilim varmadı söylemeye

Cevap:

Geçmişte yaptığınız bu kadar hatayı rağmen bundan sonra bari tövbe ediniz ve adımlarını sağlam atınız Rabbim size de bizede Hidayet nasip eylesin

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, evlilik öncesinde zina eden bir kişiye evlenme niyetinde olan birine bunu söylemesini önerir. Zina, İslam’da ciddi bir günah olarak kabul edilir ve evlilikte sadakat ve güven temel değerlerdir.

    İslam’a göre, bir Müslüman evlenme niyetindeyken, geçmişte zina etmiş olan bir kişiyle evlenmek istiyorsa, bu durumu açıklığa kavuşturması ve dürüst olması önerilir. Evlilikte dürüstlük ve güven, sağlıklı bir birlikteliğin temel unsurlarıdır.

    Geçmişte zina eden bir kişi, bu durumu evlilik niyetinde olan potansiyel eşine anlatmalıdır. Bu, geçmişteki hataların ve günahların itirafı ve pişmanlık duygusunun ifadesi olarak görülebilir. Ancak, bu durumu açıklama şekli ve zamanlaması önemlidir. İslam, müminlere naziklik, merhamet ve adaletle yaklaşmayı öğütler.

    Evlilikte geçmişteki hataların itirafı, potansiyel eşler arasında güven inşa etmek ve gelecekteki birlikteliği sağlam temeller üzerine kurmak açısından önemlidir. Aynı şekilde, diğer kişiye de geçmişteki hataları hoşgörüyle karşılamak ve affetmek İslam’da teşvik edilen değerlerdir.

    Her durumda, evlenme niyetinde olan bir kişi, böyle bir durumla karşılaştığında yerel dinî otoritelere veya dini bilginlere danışmalıdır. Onlar, ilgili İslam hukuku ve ahlaki prensipler konusunda daha fazla rehberlik sağlayabilirler.

    En iyi cevap

Cevapla