Efali küfür nedir? Efali küfür örnekleri

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Efali küfür

HALK ARASINDA YAYGINBATIL İNANÇ ANNEM GÖZ DALINCA MİSAFİR GELİR VE MERDİVEN ALTINDAN GEÇME UĞURSUZ  FELAN DER  BU YÜZDEN DİNDEN ÇIKAR MI?Sorduğumda Gaybı yalnız Allah bilir diyor.AMA HER GECE BİLEREK VEYA BİLMEYEREK KÜFÜRLERE TÖVBE EDİYOR Ettiği duayı ben ÖĞRETTİM dua şu

”Yâ Rabbî! Bilerek veyâ bilmiyerek küfre sebeb olan bir söz söyledim veyâ bir iş yapdım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni afv et“

İmanların gitmesinden çok korkuyorum lütfe yardımmm ???

2) Siftah parayı sakala sürmek BATIL inançmış kardeşim ve babam yapıyor ama ALLAHA ŞİRK KOŞMA AMAÇLARI YOK MESELE EĞLENCE OLSUN BEREKETLİ OLSUN PARA DİYE YAPIYORLAR DİNDEN ÇIKARLAR MI ?

Cevap:

Gayb sözlükte: Gizli kalmak, gizlenmek, görünmemek, uzaklaşmak, gözden kaybolmak anlamında masdar, gizlenen, hazırda olmayan anlamında ise isim veya sıfat olarak kullanılan gayb, dinî bir kavram olarak, nakle dayalı bilgi olmaksızın hakkında bilgi edinilemeyen varlık alanı demektir. Gayb kelimesi Kur’ân’da altmış yerde geçmektedir. Gayb kelimesi Allah’a nispet olunduğu yerlerde sadece Allah tarafından bilinebilen mutlak gaybı ifade eder. İlgili âyet ve hadislerin bazılarında gaybı sadece Allah’ın bildiği ifade edilmekte (bk. En’âm, 6/59; Yûnus, 10/20; Hûd, 11/123; Buhârî, İstiskâ, 29, Tevhid, 4; Müslim, İmân, 77), bir kısmında ise Allah’ın dilediği kullarını gayb konusunda bilgilendirdiği (Âl-i İmrân, 3/179; Cin, 72/26-27) haber verilmektedir. Bu bağlamda Hz. İbrahim’e göklerin ve yerin melekûtunun gösterildiği (En’âm, 6/75), Hz. Yusuf’a rüyaları yorumlama ilminin ve kavminin yiyeceği yemekleri önceden bilme yeteneğinin verildiği (Yûsuf, 12/21, 37), Hz. İsa’nın, İsrailoğulları’nın evlerinde ne yiyip neleri biriktirdiklerine vâkıf olup bunları kendilerine haber verdiği (Âl-i İmrân, 3/49) belirtilmektedir. Buna göre gaybı, sadece Allah’ın bildiği mutlak gayb; O’nun bildirdikleri tarafından bilinebilen izâfi gayb şeklinde ikiye ayırmak mümkündür. Hz. Peygamber de Allah’ın kendisine öğrettiklerinin dışında gayb hakkında bilgiye sahip değildi (Müslim, İmân, 287; Tirmizî, Tefsîr, 7). Kur’ân mutlak gaybın bilinmesini sadece Allah’a tahsis etmiş, bu niteliğin diğer yaratıklardan birine tahsis edilmesini tevhide aykırı bulmuş, gayb kapılarını zorlama denemeleri olan fal, kehanet vb. yollara başvurmayı şiddetle yasaklamıştır. Batıl inançlara asla kulak asmayınız.

Benzer Konular:

Cevapla