Dini nikahta vekalet

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Dini nikahta vekalet

Dini nikahta vekalet

Hocam ben 5 yıl önce birini sevdim. dini nikah kıyalım dedi bende tamam dedim nikahtan önce benden vekalet istedi nikahta benim tanıdığım kimse de yoktu. nikahtan önce ondan boşanma hakkı istemiştim verdi mi bilmiyorum . istediğim mehiri de vermedi şuan durumum iyi değil iyi olunca verceğim dedi. 1 sene sonra tayini çıktı gitti ona ulaşamadım arkadaşına ulaştım onu terk ettiğimi söyledim. nikahımız olmuş mudur ve ya arkadaşına onu terk ettiğimi söyleyince boşanmış olmuş muyum bu belirsizlikten kurtarın beni cahildim ne yaptığımı bilmiyorum nikahtanda kimsenin haberi yoktu evlenecektik. mezhebimiz şafii

Cevap:

Defalarca aynı soruyu sordunuz

Siz bir müftünün yanına gidin fetva alın

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da dini nikah, İslam hukukuna göre resmi bir evlilik şekli olmayan, ancak İslami kurallara göre yapılan bir evlilik şeklidir. Dini nikah, Müslüman bir erkek ve kadının İslam’a uygun olarak evlenmelerini sağlar.

    Dini nikah, İslam’da temelde iki şahidin huzurunda gerçekleştirilen bir sözleşme olarak kabul edilir. Nikahın gerçekleşmesi için iki tarafın rızası, mahremiyet kurallarına uyulması ve şahitlerin bulunması gereklidir.

    Dini nikah sırasında, erkek ve kadın arasında bir nikah sözleşmesi yapılır ve bu sözleşme, evlilik şartlarını belirler. Sözleşme, genellikle bir imam veya din görevlisi tarafından yönetilir.

    Dini nikah için vekalet kullanılabilir. Vekalet, bir kişinin başkasını kendi adına ve yetkisiyle hareket etmesine izin veren bir düzenlemedir. Bu durumda, bir kişi, dini nikah işlemlerini başkasına vekalet vererek onun adına gerçekleştirebilir.

    Ancak, vekaletle dini nikah gerçekleştirirken bazı noktalara dikkat etmek önemlidir:

    Vekalet veren kişi, vekaleti verdiği kişiye tam olarak yetki ve sorumluluklarını açık bir şekilde ifade etmelidir.

    Vekalet veren kişi, vekaleti verilen kişinin dini nikah işlemlerini İslami prensiplere uygun olarak gerçekleştireceğine güvenmelidir.

    Vekaletle dini nikah, resmi evlilik prosedürlerini yerine getirmemektedir. Dolayısıyla, vekaletle yapılan dini nikah, hukuki statü sağlamaz.

    Özetle, İslam’da dini nikah, Müslüman bir erkek ve kadının İslam’a uygun olarak evlenmelerini sağlayan bir evlilik şeklidir. Dini nikah için vekalet kullanılabilir, ancak vekalet veren kişi, vekaleti verilen kişinin dini nikah işlemlerini İslami prensiplere uygun olarak gerçekleştireceğinden emin olmalıdır.

    En iyi cevap

Cevapla