Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Birlikte olmamızda veyahut evlenmemizde bir sakınca var mıdır

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Evlenmemizde bir sakınca var mıdır

15 ya da 16 yaşında tecavüze uğradım ve sürekli tehdit altındaydım daha sonra bu kişiden kurtuldum ve aklımı kullanamayıp bilinçsizce zina içerisimde buldum kendimi mantıklı düşünemiyordum bilincimi geri kazandığımda tövbe ettim erkek arkadaşım daha önce biri oldu mu dedi konuyu değiştirmeye çalıştım olmadı diyeceksin bu kadar basit neden demiyorsun deyince  olmadı dedim böyle bir konuyu anlatamadım yayılmasını istemiyorum  kendine ya da başkasına zarar vermesinden korktum hala daha korkuyorum bu söylediğim yalana girer mi  sizce ne yapmalıyım

Cevap:
islam’ın temel amaçlarından biri de nesillerin korunması, sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasıdır. Toplumların çekirdeğini aile teşkil eder. Sağlıklı nesiller bu yuvada yetişir. Çocuk fıtrî gelişmesini de ahlâk ve terbiyesini de önce buradan alır. İnsan sevgisinin kaynağı da ailedir. Bu yuva için en büyük tehlike ise zina ve fuhuştur. Zina ve fuhuş önce ailenin teşkilini engeller, ve kurulmuş olan ailenin ise dağılmasına ve perişan olmasına sebep olur. Bu bakımdan dinimiz İslam, fuhuş ve fuhşa götüren bütün davranışları ve evlilik dışı cinsel ilişki anlamına gelen zinayı kesin olarak yasaklamış, hatta zinaya yaklaştıran tutumları da haram kılmış (İsrå 17/32); ve bu bağlamda Mümin erkek ve kadınların gözlerini haramdan sakınmaları (en-Nûr 24/ 30-31 ), kadınların cinsel mesaj veren tavırlardan, giyim tarzlarından kaçınmaları emredilmiş; (Nur 24/ 31 ) mahrem olmayan kadın ve erkeklerin birbirlerine dokunmaktan ve şehevî arzuları kabartan söz ve davranışlarda bulunmaktan sakınmalarını istenmiştir. Özellikle gençlerin evlenmeleri, evlenme imkanı olmayanların ise, oruç tutarak nefislerine sahip çıkmaları, cinsi arzularını evlik ortamına ertelemelerinin ruh ve beden sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Ayrıca topluma da gençlerin evlendirilmesi noktasında büyük sorumluklar düşmektedir. Günümüzde evlilik dışı ilişki yolu ile bir çok cinsel yolla buluşan hastalıklar buluşmaktadır. Bu durum İslâm’ın fuhşu önlemek için getirdiği hukuki ve ahlâkî tedbirlerin önemini ortaya koymaktadır. Fuhşun çirkinliği sadece sebep olduğu zührevî hastalıklarla sınırlı değildir. Cinsiyet ahlâkı bakımından fuhuş ruhî sapıklıklara ve kadın kişiliğinin en önemli unsuru olan iffetin kaybolmasına sebep olur. İffetin kaybolması kişinin cemiyet içinde şeref ve itibarını kaybetmesine, bu yüzden de başka ahlâki kusurlan yapabilecek hale gelmesine yol açar Aynıca evli oldukları halde zinaya sapanlar, aile birliğine ve sadakatine büyük darbe vurmaktadırlar. Boşanmalar genellikle zina sebebiyle olmaktadır. Boşanma neticesinde de özelikle çocuklar büyük bir boşluk ve sahipsizlikle karşı karşıya kalmakta ve suça itilmeleri kolaylaşmaktadır. Fuhşa karşı ahlak terbiyesi, güçlü aile yapısı, toplumsal kontrol mekanizmaları canlı tutulmalı ve gençlere yönelik olarak yapılan cinsel özgürlük propagandaları ve cinselliği sömüren yayınlar konusunda hukuki ve sosyal önlemler alınmalıdır.

Cevapla