Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Allah’a küfür etmenin dinen hükmü ve cezası nedir

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Allah ‘a Küfür Etmek

Allah a Kufur Etmek

Bir kişi Allaha küfür etmiş diye hükûm verilmiş ve sonra küfür etmedigi ortaya cikmiş hüküm verenlerin kükmü nedir

Cevap:

Allaha küfretmek müslümanı dinden çıkarır ve mürted yapar.

Yeniden iman etmeli ve tövbe etmelidir

İslamda mürted ile ilgili hükümler

İmândan  Sonra  İnkâr

«Şüphesiz ki inandıktan sonra inkâra sapanlar sonra imân edip yine in­kara sapanlar, sonra da inkârlarını arttıranları Allah bağışlayacak değil­dir ve onları doğru yola eriştirecek de değildir.»
Ehl-i Sünnete göre, ilim malûmata tabidir. Allah kullarını yaratıp bir­çok yeteneklerle donattıktan ve kendilerine yol gösterecek, akıllarına ışık tutacak ortamı hazırladıktan sonra onları yeryüzünde serbest bırakmıştır. Böylece insan mevcut ortam içinde aklı ve iradesiyle başbaşadır.
Ancak ilmi, ezelle ebed arasını kapsayıp kuşattığı için kullarının dün­yada neler yapacağını, nasıl bir yol izliyeceklerini önceden tesbit edip yaz­mıştır. Yazıldığı için yapmıyoruz, yapacağımız için yazılmıştır.
İmân lezzetini lâhutî havasıyla alamıyan, onun şuuruna erişemiyen zayıf iradeli, kısır düşünceli bazı kişiler, imânla küfür arasında bocalayıp dururlar. Bir bakarsın namaz kılarlar, bir de bakarsın faizi helâl sayarlar. Bir bakarsın hacca giderler, bir de bakarsın dinin açık bir hükmünü red­dederler veya küçümserler. İşte bu durumda olanlar kendilerini bağışlat­ma şuuruna erişemeyincş Allah onları bağışlamaz. Çünkü insanla Allah arasında bir imkân ve irâde sınırı var, kul o sınıra gelmedikçe Allah ne ona yardım eder, ne de günahlarını bağışlar. İnsan doğru yola erişme azmini kendinde taşımadıkça, Allah onu doğru yola kavuşturmaz, Hz. Ali (R.A.) bu ayetin ışığında diyor ki: «Mürted (İslâm dininden dö­nen kimse) üç defa tevbe etmeğe çağrılır, üç defa üstüste tevbe etmesi istenir.»

Bu nedenle inandıktan sonra inkâra sapan, sonra yine inanıp yine in­kâra sapan ve sonra da inkârını artıran kimse, sözü edilen sınırdan çok uzaklaşmıştır. O takdirde bağışlanması düşünülemez! İşte Kur’ân’da bu hakikat bütün açıklığıyla gözler önünde serilmekte ve aklımızı bu konuda da yeterince kullanmamız hatırlatılmaktadır. Çünkü mu’cize ve keramet müstesna, Allah’ın varlık âleminde hükümran olan kanunları şaşmadan hedefine doğru ilerler. Olaylar sebepler zincirine bağlıdır; sebepler zinciri ise, Allah’ın kudret elinde toplanmıştır. Dilediği zaman sebebi ortadan kal­dırıp mucize veya keramet meydana getirir. Bu da Peygamberjere ve bir de kâmil velilere has bir iltifattır, genel kaideyi bozmaz.

Cevap:

Allah neden kendinden bahsetmiyor?mesajla yoktan var olmadığına göre! neden açıklamıyor? neden günahı yarattı ? İnsana değer veriyorsa; neden birsürü kural koyup insanları bezdiriyor hayattan? yaşamak için yarattıysa!

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, Allah’a küfür etmek en büyük günahlardan biridir. Allah’a küfür etmek, O’nu inkar etmek, O’na hakaret etmek veya O’na yakıştırılan olumsuz ifadelerde bulunmak anlamına gelir. Bu tür bir davranış, İslam’ın temel inanç esaslarına ve Allah’ın yüceliğine karşı büyük bir saygısızlık olarak kabul edilir.

    Allah’a küfür etmek, dini bir suç olarak kabul edilir ve İslam hukukunda ciddi bir günah olarak değerlendirilir. İslam’ın öğretilerine göre, bu tür bir eylem, kişinin imanını zedeler ve ahirette ağır bir cezayla karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

    Ancak, bu konuda cezanın dünyevi boyutta nasıl uygulanacağı veya kimin tarafından verileceği gibi spesifik hükümler mevcut değildir. İslam’da bu tür suçlarla ilgili olarak, Allah’ın takdirine ve adaletine havale edilmesi öğütlenir. Ahirette Allah’ın hüküm vereceği ve herkesin amellerine göre cezalandırılacağına inanılır.

    İslam’ın öğrettiği değerlere göre, Allah’a küfür etmek büyük bir günah olarak kabul edilir ve Müslümanlar bu tür saygısızlıklardan kaçınmalıdır. Allah’ın yaratıcı ve her şeyin sahibi olduğu inancıyla birlikte O’na saygı duymak, sevgiyle yaklaşmak ve O’na şükretmek İslam’ın öğrettiği temel prensipler arasındadır.

    En iyi cevap

Cevapla