Alkollü elle yemek yemek haram mıdır

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Alkollü elle yemek

Alkollu elle yemek

Alkol dezenfektan kolonya sürdüğümüz eller ile birşeyler yemek caiz mi?

Cevap:

Yemek yemeye veya yemeği şüpheli duruma getirmeye yönelik bir şey yoktur. Sizler yemek yemeden önce ve yemekten sonra ellerinizi yıkayınız. Bu davranışınız sünnete uygun olur. ​​

Benzer Konular:

Answers ( 4 )

  1. İsmail avatarı
    1
    2022-05-15T16:55:31+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hocam ben elime parfüm sıktım ardından da bi parça ekmek aldım yerken aklıma elime parfüm döktüğüm geldi ama ekmeğe parfüm sürüklemiştir diye yemeye devam ettim parfumdeki alkol ekmeğe geçmişmidir

      1
      2022-05-19T20:29:10+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Yemek yemeye veya yemeği şüpheli duruma getirmeye yönelik bir şey yoktur. Sizler yemek yemeden önce ve yemekten sonra ellerinizi yıkayınız. Bu davranışınız sünnete uygun olur.

    0
    2022-05-19T23:14:00+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Bir kimse içerisinde alkol bulunan bir parfümü veya başka bir şeyi sıkarken, başka birisinin ağzına çok az miktarda parfüm gelse, ve o kişi tükürüğü yutarken aynı zamanda alkollu parfümü de yutmuş olur mu? Günah işlemiş olur mu?

    0
    2022-08-26T15:08:29+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Kurban eti ile alkol

    Tamamen unutup yanlışlık ile kurban eti ile alkol içtim (Yanlışlık)

  2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, içki tüketimiyle ilgili açık bir hükmü bulunmaktadır. Kuran’da birkaç ayet alkollü içeceklerin zararlarını ve haram olduğunu belirtmektedir. Örneğin, Kuran’da Bakara Suresi’nin 219. ayetinde şöyle denir: “Sana içki ve kumar hakkında sorarlar. De ki: ‘İkisinde de büyük bir günah ve insanlar için bazı yararlar vardır. Ancak, günahları yararlarından daha büyüktür.’ Yani içki ve kumarın zararları, insanların onlardan elde ettikleri yararlardan daha fazladır.”

    Bu nedenle, İslam dinine göre, alkollü içeceklerin tüketimi haramdır. Elde edilen yemeklerin içinde alkol olması durumunda, o yemeği yemek de haram olur. Alkollü bir yemek, içki tüketimi ile aynı mantığı taşır ve İslam’ın haram olarak belirlediği içki kategorisine girer.

    Ancak burada belirtmek önemlidir ki, İslam dininde alkollü bir içeceği tüketmek veya alkollü bir yemek yemek, günah kabul edilen bir eylem olarak değerlendirilir. Günah işleyen bir kişi, tövbe edip Allah’tan af dilediğinde bağışlanma umudu vardır. İslam dini, insanların sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmelerini teşvik eder ve zararlı maddelerin tüketiminden kaçınmayı önerir.

    En iyi cevap

Cevapla