Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Ahlaksız Kocam

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Ahlaksız Koca

Hocam merhaba 8 yıllık evliyim 3 çocuğum var.  17 yaşında erken bi evlilik yaptım ama severek ve isteyerek evlendim. Eşim 14 yaş büyük benden. Sorum şudur. Hocam iftar saatine bi 10 dk vardı yemekleri koyarken tabaklara bir tabak da komşuma koyup götürdüm eve dondudugumde ise esim kapida bana sinirli bi şekilde bağırarak tepki gösterdi sen benden habersiz kimseye yemek veremezsin bana sordun mu bu evden benden habersiz 1 çöp bile kimseye veremezsin hakkımı helal etmiyorum diye biraz beni hırpaladı çocuklarımin önünde ve çocuklarim ağlayıp korktukar her zaman böyle hocam her konuda kavga ediyir herseye karışıyor bana hep sen ne işe yararsın bana bi faydan yok devamli aşağılayıcı kelimeler söylüyor ve bu insan 5 vakit namaz kılıyor oruç tutuyor ve kuran okuyor. Ama gercekten 1 dakika bile çekilecek bir insan değil gerçkten ne yapacagimi bilmiyorum bana bi cevap verirseniz sevinirim hayırlı günler

Cevap:

Değerli kardeşimiz. Dinen bir kadın kocasından izinsiz evinden kimseye bir şey veremez. Eşiniz maalesef bu konuyu baya bir abartmış. Ama sizlerin niyeti iyilik yapmak olduğu için Allah (cc) sizlere o iyiliğin hasenatını amel defterinize yazmıştır. Çünkü ameller niyetlere göredir. Sizler yüce olan Allah’tan, eşinizin hidayete ermesi ve ahlakının güzelleşmesi için dua ve niyazda, ısrarla bulununuz.  Dua müminler için önemlidir.

Dua, insanda fıtri bir olgudur. Bu sebepledir ki, bütün dinlerde mevcuttur. Üstün bir varlığa inanan her insan şu veya bu şekilde dua eder. İnsanlar hayatları boyunca, üstesinden gelemeyecekleri birçok şeylerle karşılaşmakta, keder, sıkıntı, acz ve ümitsizliklere maruz kalmaktadırlar. Yüce Allah kuran-ı kerimde şöyle buyurur: “İnsana bir darlık dokunduğu zaman yanı üzere yatarken, otururken yahut ayakta bize yalvarır, ama biz onun sıkıntısını giderince sanki kendisine dokunan bir darlıktan ötürü bize hiç yalvarmamış gibi hareket eder. İşte aşırı gidenlere yaptıkları iş böylesine süslü gösterilmiştir.” (Yunus, 10/12)

Dua ettikten sonra insan gönlünde bir ferahlık ve serinlik hisseder. İsteğinin yerine getirileceği konusunda ümidi artar. Bu yönüyle dua, insana bir şifa ve ruhi bunalımlara karşı koruyucu bir sağlık tedbiridir. Bu nedenledir ki, dua etmeyen toplumlar ruhen çökmüş toplumlardır. Ayet ve hadislerde dua teşvik edilmiştir: “Rabbiniz, şöyle buyurdu: Bana dua edin, size cevap vereyim (duanızı kabul edeyim)” (Mü’minûn, 23/60)

Allah (cc) insana şahdamarından daha yakındır ve O’nun insana merhameti, bir annenin çocuğuna merhametinden çok fazladır. Bir ayette şöyle buyurur: “Kullarım sana beni sorunca, haber ver ki, ben şüphesiz onlara yakınım. Bana dua edenin duasını kabul ederim. ” (el-Bakara, 2/186)

Dua eden kişi gönülden etmeli, duasında iyi şeyleri isteyerek kendisi de o doğrultuda çaba sarfetmelidir. Kişi duasında samimiyetini tavırlarıyla da ortaya koymalıdır. Mesela duasında Allah’ın emirlerine itaat eden samimi bir müslüman olmayı ifade ediyorsa, hareketleriyle de böyle bir müslüman olma çabası içerisinde olmalıdır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır: “Biliniz ki, Allahu Teala, kendisinden gafil bir kalbin duasını kabul etmez.” (Tirmizî, Daavât, 64)

Şüphesiz ki Allah insanın kalbinden geçenleri ve ihtiyaçlarını bilir. Sizlerde sıkıntılarınız yüce olan ve duaları kabul eden Allah’a arz ediniz. O sizlere cevap verecektir. selametle kalınız….

Benzer Konular:

Cevapla