Adak ile ilgili soru cevap

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Adak hakkında soru cevap

Adak ile ilgili soru cevap

Hocam selamın aleyküm. benim bir mahkemem var ve sorunsuz geçerse tekstilde lokma dagittircam dedim mahkemeye de baya var ve ben işten çıkacağım . Eğer istediğim gibi geçerse adağımı nasıl yapacam yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ederim

Cevap:

Bıraktıktan sonra da adağınızı yerine getireceğiniz zaman işyerinizde konuşur durumu izah edersiniz onları da gereken yardımı size yapacaklardır. eğer size bu konuda yardımcı olmazlarsa siz elinizden geleni yapmış olursunuz ve onun parasını bir fakire verirsiniz.

Benzeri konular:

Answers ( 5 )

    2
    2023-06-01T13:40:25+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Adak ile ilgili bazı soru ve cevap örnekleri:

    Soru: Adak nedir?
    Cevap: Adak, bir kişinin Allah’a yönelik bir niyaz veya vaatte bulunmasıdır. Bir dileğin yerine gelmesi veya bir ihtiyacın karşılanması amacıyla adakta bulunulur. Adak, kişinin Allah’a karşı bir taahhüt ve bağlılık ifadesidir.

    Soru: Adak nasıl yapılır?
    Cevap: Adak, kişinin kendi niyetiyle Allah’a yönelik bir taahhütte bulunmasıyla yapılır. Genellikle adak kurbanı keserek veya belirli bir ibadeti gerçekleştirerek yerine getirilir. Adakta bulunan kişi, adak ettiği konu hakkında niyetini yapar ve taahhüdünü yerine getirir.

    Soru: Adak niyeti nasıl yapılır?
    Cevap: Adak niyeti, kişinin içtenlikle ve samimiyetle Allah’a yönelerek yapılır. Niyet etmeden önce, adak konusunda net bir amaç belirlemek önemlidir. Niyet, adak etmek istenen konunun açık ve net bir şekilde ifade edilmesini içerir. Niyetin içten ve samimi olması önemlidir.

    Soru: Adak ne zaman yerine getirilmelidir?
    Cevap: Adak, kişinin niyetine ve adak ettiği konuya bağlı olarak farklı zamanlarda yerine getirilebilir. Genellikle adakların en kısa sürede yerine getirilmesi önerilir. Adak, yerine getirilene kadar kişi üzerinde bir taahhüt olduğu için, adak niyet edildiği andan itibaren yerine getirilmesi en uygun olanıdır.

    Soru: Adak yerine getirilmezse ne olur?
    Cevap: Adak, kişinin Allah’a verdiği bir taahhüttür. Adak ettiği konunun yerine getirilmemesi durumunda, kişi bu taahhüdünü yerine getirmemiş olur. Bu durumda, kişi için Allah’a karşı bir sorumluluk doğar. Adakların yerine getirilmesi, verilen taahhütleri tamamlama ve Allah’a olan bağlılığın ifadesidir.

    Bu soru ve cevaplar, adak ile ilgili genel bir anlayış sağlamaktadır. Adaklarla ilgili daha spesifik sorularınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin.

    En iyi cevap
    1
    2024-01-03T08:55:59+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Adak sorusu

    Hocam merhaba benim bı adagim var istediğim şey olursa ihtiyacı olan birine para vericem dedim istediğim şey oldu abim de öğrenci kpss ye calsiyor kredi fln alıyor bazen borç alıyor bı şekilde okumaya çalışıyor babamın da gücü yetmiyor pek yardım etmeye adagimi ona versem kabul olurmu

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Adağınızı ihtiyacı olan abinize verebilirsiniz. Bunda adak sevabı ve akrabaya sahip çıkma sevabı var yani iki sevap kazanırsınız.

    1
    2024-01-03T09:00:05+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Adak hakkında soru

    01.01.2010 tarihinde, 01.03.2010 tarihli maaşın tümünü (2. 000 lira) yardıma muhtaç birine vermek üzere adak adanmıştır. Fakat 01.02.2010 tarihinde işten istifa edilmiş. 01.05.2010 tarihinde yeni bir işe ve yeni bir maaş (1.000 lira) ile başlanıldı. Bu adagi yerine getirmek gerekiyor mu? Yerine getirmek gerekiyorsa adakta bulunulan tarih içerisindeki mevcut maaş miktarı mi (2000 lira) verilmeli yoksa 01.06.2010 tarihinde yeni bir işe başlanılan yerdeki aylık maaş (1.000 lira) miktarı mi verilmelidir?

  2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Eğer adak adarken şart koşup şu tarihte alacağım maaşın tamamını infak edeceğim diye adanmış; fakat o maaşı almadan işten çıkılmış ise adağı yerine getirmek gerekmemektedir.

    Şartlı olan bu adağı vermek zorunda değilsiniz çünkü tarih verilmiş ve adanan tarihte maaş yok.

    Bu adak şartlı bir adaktır. Eğer şart yerine gelmemiş ise adanan adağı yerine getirilmesi gerekmez. Eğer adak adarken şart koşup şu tarihte alacağım maaşın tamamını infak edeceğim diye adanmış; fakat o maaşı almadan işten çıkılmış ise adağı yerine getirmek gerekmemektedir.

Cevapla