Dualarim kabul oldu ama emin değilim…?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Dualarim kabul oldu mu ?

Merhaba size afyon’nun küçük bir köyünden yazıyorum. ben 40 yaşındayım. ve başından geçen bu ilginç olayı size sormak istiyorum çünkü birkaç gündür Ben bu işin içinden çıkamadım düşünüyorum ama ne yapacağımı bilemedim öncelikle ben müslümanım ama  Müslüman gibi yaşamıyorum. geçen üç ayların başlangıcında cuma namazına gittim cuma ve öğle namazını kıldıktan sonra herkes camiye boşalttıktan sonra ben elimi açıp Allah’a dua ettim ama hissederek gerçekten isteyerek dua ettim.

Eşinden yeni ayrıldığım için Allah’tan benim için bir hayırlı eş istedim ama duamda aynen şu cümleleri kullandım “Allah’ım bana öyle bir eş nasip et ki daha önce şiddet görmüş çok acılar çekmiş hayatında hiç mutluluk görmemiş bir eş nasip et ki bundan sonraki hayatımda her şeyi onun için mutlu olması için yapayım” dedim ve duamı tamamlayıp camiden ayrıldım.

Ve yaklaşık 2 ay sonra yani birkaç gün önce telefonum çaldı telefonu açtığımda karşıda bir bayan sesi tanıdığım aile dostlarımızdan bir ailenin dul kızı bana birkaç şey sormak istediğini söyledi köyde kendi hakkında dedikodu çıktığını ve bu dedikodu çıkartan ların arasında benim de olduğumu söyledi tabii ki böyle bir şey yoktu ona benim böyle bir şey yapmayacağını bunu ona ıspatla’ya bileceğimi söyledim  ve kabul etti  İlk başlarda ben bu kızı dikkate almadım Bir nevi dalga geçerek konuştum ama işin ilginç tarafı şimdi başlıyor bu kız benim en yakın arkadaşım dostumla birlikte oldu ve bu kızın adı benim en yakın dostumla çıktı arkadaşım bu kızı kullandı attı ve bunu herkes biliyor..

Bu kız beni dün yani Kadir gecesinin aradı son kez konuşmak istediğini bu konu hakkında son kez birkaç şey söylemek istediğini ifade etti konuşmamız sırasında ben kendisine hiç ciddiye almadım oralı bile olmadım konuşma ilerledikçe kız bana bir şeyler anlatmak istedi ama önce bana yemin ettirdi kimseye söylemeyeceğime  ben de normal olarak yemin ettim kız bana yaşadıklarını anlattı çocukluğu boyunca aile fertlerinden şiddet gördüğünü bu şiddet neticesinde kendisini çocuk esirgeme kurumuna alındığını orada çok eziyet çektiğini bir evlilik yaptığını ve sadece 6 ay sürdüğünü bu evlilikte de çok şiddet gördüğünü hiç mutlu olmadığını bir gün sevgi ve saygı görmediğini anlattı ve dogal olarak benim arkadaşımla yaşadığı ilişkiyi ve bu ilişkiden hamile kaldığını  çocuğu kürtajla aldırdığını anlattı.  bu hamilelik olayından doğal olarak kimseye bahsetmediğini ailesini dahi ne de çocuğun babasına bahsettiğini anlattı o çok acılar çekmiş ..daha 26 yaşında gebe gencecik bir kız ve kız bana bunları anlatırken bir anda aklıma cuma günü yaptığım dua aklına geldi ve anladım ki Allah bana bu kızı gönderdi ama şimdi kıza karşı tüm duygularım değişti ismini aşk veya başka bir şey veya acıma bir duygu oluştu kaç günkü önce görüşmen de ben kıza yemin etmiştim ben ona yanlış gözle bakmayacağı mı kötü bir şey yapmayacağımı böyle bir şey aklımın ucundan dahi geçmeyeceğini söyleyerek büyük yemin etmiştim şimdi ne yapmalıyım Allah bana bunu gönderdi mi yoksa başka bir şey mi var istediğim duayı Allah bana Kadir gecesi gün gönderdi ama bu o kadar zor bir kader ki bir tarafta da çocukluk arkadaşım dostum var Ben bu işin içinden çıkamadım sizce yattığım dua kabul oldu yoksa sadece bir tesadüf mü şimdi ne yapacağımı bilemiyorum . Kıza da anlattım ben bu olayı hiçbir tepki vermedi sizce bu ilahi konuyu nasıl değerlendirmeliyim kıza gizliden yardım etmeliyim yoksa Allah’tan gelen bu ilahi kadere inanıp kızı açılmalı mıyım…. Biliyorum ki böyle bir birlikte tüm insanlar benim arkamdan gülecek benim arkamdan dedikodu edecek lütfen yapmam gerekeni bana söyler misiniz sizde istediğim özellikle o duamın kabul olmadı çok teşekkürler

Cevap:

Dua seslenmek, çağırmak, yardıma çağırmak, Allah’a yalvarmak, O’ndan dilekte bulunmak, O’na yakarmaktır. Dua, insanda fıtri bir olgudur. Dua bütün dinlerde mevcuttur. Üstün bir varlığa iman eden her insan şu veya bu şekilde dua eder. İnsanlar hayatları boyunca, üstesinden gelemeyecekleri birçok şeylerle karşılaşmakta, keder, sıkıntı, acz ve ümitsizliklere maruz kalmaktadırlar. Yüce Allah kuran’ı Kerimde mealen şöyle buyurur: “İnsana bir darlık dokunduğu zaman yanı üzere yatarken, otururken yahut ayakta bize yalvarır, ama biz onun sıkıntısını giderince sanki kendisine dokunan bir darlıktan ötürü bize hiç yalvarmamış gibi hareket eder. İşte aşırı gidenlere yaptıkları iş böylesine süslü gösterilmiştir.” (Yunus, 10/12) Sizlerin etmiş olduğu duadan sonra bu olayla karşılaşmanız tevafukendir. Netice itibarı ile bu bayanla evlenip evlenmemek sizlere kalmış bir durumdur.

Benzer Konular:

Cevapla