Share
Sadece cennete girecek dedim şirk olur mu?
Question
Ben müminler sadece cennete giricem dedim ama sonrada peygamberler aklıma geldi bu şirk oluyorum şimdiden sağolun
Peygamberler ve cennetle müjdelenen insanlar dışında, Hiç kimse cennete girip girmeyeceğini bilemez.
Dolayısıyla bu gibi sözleri kullanmamak gerekir. Şirk demeyiz çünkü cehaleten söylenmiş bir sözdür tövbe gerekir.
Answer ( 1 )
Hayır, birinin cennete gideceğini söylemek İslam’da şirk sayılmaz. Şirk, Allah’a ortak koşma veya Allah’tan başkasına ilahi nitelikler veya güçler isnat etme günahını ifade eder. İslam’da büyük günah olarak kabul edilir.
Birinin cennete gideceğini söylemek, sadece umutlu bir inancı ifade etmek veya manevi kaderi hakkında olumlu bir açıklama yapmaktır. O kişiye ilahi otorite veya güç atfetmeyi içermez. Nihayetinde kimin cennete veya cehenneme gireceğine dair hüküm yalnızca Allah’a aittir.
Bununla birlikte, kimin cennete veya cehenneme gireceğini belirlemenin, herhangi bir insanın bilgi ve yetkisinin ötesinde olduğunu not etmek önemlidir. Mükemmel ilim ve insanların kalpleri ile amelleri hakkında hüküm verme kudreti sadece Allah’a aittir. Birinin ahiretteki kaderi hakkında kesin ifadeler kullanmaktan kaçınılması ve bunun yerine kişisel gelişime ve İslami öğretileri takip etmeye odaklanması tavsiye edilir.
İslami inançlar veya uygulamalarla ilgili özel endişeleriniz veya sorularınız varsa, doğru ve kapsamlı rehberlik almak için bilgili bilim adamlarına veya İslami öğretiler konusunda bilgili kişilere danışmanız önerilir.